Habonyról kérdezte a pap Orbánt, letiltották hivatásáról

A Pécsi Egyházmegye vizsgálatot indított, annak idejére pedig minden nyilvános papi működésétől eltiltotta a videóblogjairól elhíresült Cseh Péter Mihály segédlelkészt, miután egy videójában Orbán Viktor miniszterelnöktől Habony Árpád kiléte felől érdeklődött.

Cseh Péter Mihály rendszeresen készít videókat, melyekben a hitéletről beszél, akár közéleti aktualitásokat is bevonva. Az egyik videójában Orbán Viktor miniszterelnökhöz szól, melyben hosszas, baráti bevezető után rátér a sokakat érdeklő kérdésre:

Kicsoda Habony Árpád?

Ezt követően a Pécsi Egyházmegye kiadott egy közleményt, melyben jelzik: vizsgálatot indítottak, és annak idejére felfüggesztik papi működése alól.

Hírdetés

A történethez nem árt tudni, hogy a papot korábban többször kérték és figyelmeztették arra, előzetes engedélyeztetés nélkül ne készítsen videókat, ő azonban ennek nem tett eleget. Az Orbán Viktornak való kínos kérdés feltétele utolsó csepp volt a pohárban.

Alább a teljes közlemény:

A Pécsi Egyházmegyében kisegítő lelkészi szolgálatot teljesítő Cseh Péter Mihály írott és elektronikus médiumokban, internetes közösségi oldalakon és blogokban huzamos ideje tevékenykedik. Emiatt püspökétől többször kapott szóban és írásban útmutatást, szükség esetén figyelmeztetést nyilvános tevékenységének fórumait, stílusát és tartalmát illetően.

 

Cseh Péter Mihály a világos útmutatásoknak nem vagy nem megfelelő módon tett eleget, ezért az ügyben Dr. Udvardy György megyéspüspök úr előzetes vizsgálatot indított, és a botrányok megelőzésére Cseh Péter Mihályt az eljárás idejére minden nyilvános papi működésétől a mai nappal eltiltotta. További tájékoztatást a vizsgálat lezárulta után tudunk adni.

 

Pécsi Egyházmegye


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »