Ha valakit most kipécéznek, 0-24-ben megy a zaklatás

Ha valakit most kipécéznek, 0-24-ben megy a zaklatás

Az internetes zaklatásról, és a biztonságos internethasználatról tartott előadást diákoknak a Telenor. Az országos kampányban több mint 130 iskolában tartanak előadást. Az infokommunikációért felelős helyettes államtitkár szerint, ha egyre több iskolában elérhetővé válik a széles sávú internet, azzal növelik a diákok esélyegyenlőségét.

A szervezők és a meghívott gyerekek közös szelfijével kezdődött a Telenor biztonságos internetezést hirdető kampánya, amin egy animációs filmben hívták fel a gyerekek figyelmét arra, hogy az interneten se szabad bántani másokat. Az infokommunikációért felelős helyettes államtitkár szerint a versenyképesség mellett éppen az internethasználat kockázatainak tudatosításáért lenne fontos, hogy minden iskolában legyen széles sávú internet.

Hírdetés

Az Apáczi Gimnázium angoltanára arra hívta fel a figyelmet, hogy ha valakit kipécéznek maguknak a gyerekek, akkor az áldozatnak egy perc nyugta sincs, mert az internet segítségével folyamatosan képesek bántani társukat. „Régen, amikor én gyerek voltam, nyolckor elkezdődött a zaklatás az első óra előtti szünetben és kettőkor véget ért, mikor hazamentünk az iskolából. Most ez 0-24-ben megy. Könnyű valakinek a fejét belefotosoppolni egy mémbe és elküldeni, mert az vicces” – mutatott rá Prievara Tibor.

A Telenor az egész országban hasonló internetes zaklatás elleni kampányt tartott. 134 iskolába mentek el és több mint 3000 gyereket értek el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »