Ha ünnep, akkor boltzár – Szerdán ismét zárva lesznek az üzletek

Ha ünnep, akkor boltzár – Szerdán ismét zárva lesznek az üzletek

2017 óta minden államünnepen és munkaszüneti napon zárva tartanak az üzletek. Ez alól ugyan vannak kivételek, ám globálisan nézve kevés esélyünk van ilyenkor bevásárlást lebonyolítani.

A Munkatörvénykönyv szabályozása alapján a munkáltatók nem kötelezhetik az eladással kapcsolatos munkára alkalmazottaikat a kijelölt ünnepnapokon, illetve munkaszüneti napokon. Amennyiben megszegik a tiltást, úgy akár 100 ezer eurós bírságra is számíthatnak.

Az ünnepnapi boltzár a következő napokra vonatkozik:

Hírdetés

január 1., január 6., nagypéntek, húsvétvasárnap, húsvéthétfő, május 1., május 8., július 5., augusztus 29., szeptember 1., szeptember 15., november 1., november 17., december 24-én 12 órától, december 25., december 26.

Míg az üzletláncokban, bevásárlóközpontokban hiába kopogtatnánk, addig a helyileg működő, kisebb élelmiszerüzletekben, ahol a tulajdonos maga áll a kassza mögé, szerencsével járhatunk – itt már a tulajdonos döntése, hogy kinyitja-e üzletét.

Ezen felül a korlátozás nem vonatkozik többek között a repülőtereken és állomásokon található eladóhelyekre, szuvenírüzletekre, gyógyszertárakra sem.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »