Ha Tirol egyesül, Európán végig fut a dominóhatás

NIF: A dominóhatásban reménykedtünk már Jugoszlávia és Csehszlovákia tákolmány országok szétesésekor is. Most éppen Ukrajna nevű tákolmány esik szét és igényt formálhatnánk Kárpátaljára. De a dominóhatáshoz az kellene, hogy a magyar dominókocka eldőlését belülről a magyarnak álcázott kormány ne visszatartsa, hanem a bedöntésében segédkezzen. Ehhez pedig végre nem a PT tagjaiból kellene kormányt alakítani, nem a PT tagjai vezérletével működő partokra szavazni. Csak ezután várhatunk a kedvező dominóhatásra!

Az EU még belerokkanhat Erdély további elnyomásának tűrésébe!! Regionális bomba ketyeg az EU hàtàn!

Az FPÖ vezetője, Heinz-Christian Strache újraegyesítené Észak- és Dél-Tirolt.Az Osztrák Szabadságpárt vezetője az olasz La Repubblicának adott interjút, melyben Tirol újraegyesítésére szólított fel: Strache szerint Dél-Tirolnak meg kell adni az önrendelkezés lehetőségét, hogy az ott élők eldönthessék: Olaszországhoz vagy Ausztriához szeretnének tartozni.

Hírdetés

A saint-germaini béke megkötésével Tirol is hasonló sorsa jutott, mint Magyarország 1920-ban. A Brenner-hágótól délre lévő területeket ugyanis Olaszországhoz csatolták. A német ajkú terület Mussolini uralma alatt erőszakos „olaszosításon” ment keresztül. 1946-ban Dél-Tirol széleskörű kulturális autonómiát kapott, de ezt követően is számos sérelem érte a német ajkú helyi lakosokat.

2016. május 06. 17:26
Hunhír.info

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:ellenállás, Erdély, EU, Gúnyhatáron túl Tagged: új Európa, EU határai, geostratégia


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »