Ha Sorost bírálod, antiszemita vagy!

Ha Sorost bírálod, antiszemita vagy!

Legalábbis a német „mértékadó” sajtó szerint.

Hogy mennyire áll Soros György az elmúlt hónapok migrációs áradata mögött, azt nem tudom. Szerintem rajta kívül senki sem tudja. Azt azért gyanítom, hogy több millió embert még a milliárdos tőzsdespekuláns se tudna rávenni arra, hogy elhagyja a hazáját. Mint, ahogyan azt is, hogy, ha már elindultak, akkor viszont a „nyitott társadalom” elborult rögeszméjének jegyében mindent megtesz, hogy minél többen érkezzenek, és maradjanak Európában. Szóval úgy, ahogy van az egész mögé Gyuri bácsit látni, valószínűleg összeesküvés elmélet. Legalább annyira, mint Soros bírálatába antiszemitizmus hallucinálni. Márpedig a „mértékadó” német sajtó pontosan ezt teszi.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung „Ki nem mondott asszociációk” címmel közölte Stephan Löwenstein írását, aki kiemelte, hogy a magyar kormány „a menekültválságban már nemcsak a migránsok gazdasági motivációit látja, hanem mindenféle összeesküvés-elméleteket is táplál”.

E megállapítás után a szerző mindjárt prezentál is egy veretes konteót. Eszerint mindenki Gyuri bácsijának bírálata a

„Soros-zsidók-pénzügyi érdekek-Amerika asszociációs láncolatba” tartozik,

amely „a szélsőjobboldali repertoár” része. majd azért hozzáteszi, hogy

ezt így, ebben a formában sem Orbán Viktor, sem Szijjártó Péter nem mondta ki.

Hírdetés

De, hát tudjuk, hogy megy ez ezeknél. Nem merik kimondani, csak gondolják. Még jó, hogy vannak olyan éber ajróper demokraták, akik olvasnak az elvetemült nácik agyában, és könyörtelenül rámutatnak, hogy

valójában mit is akarnak mondani.

A Süddeutsche Zeitungban Cathrin Kahlweit „Gátlástalan” című cikkében még jobban belelát az antiszemita fejekbe.

A szerző szerint, hogy a magyar miniszterelnök egy

„nyíltan antiszemita elemet fűzött hozzá összeesküvés-elméleteihez” Soros György „(zsidó) pénzügyi befektető”

elleni támadásával. Igen, így zárójelben hozzátéve az üzletember származását, hogy, aki esetleg ne tudná, miért támadják ezt az áldott jó embert, annak is leessen a tantusz, és megszólaljon lelkében az antifaiszta vészcesngő.

A szerző hozzátette, hogy az Európai Néppárt nem tűrheti meg köreiben Orbán Viktort, mert „most már tényleg a közös értékekről van szó”.

MTI nyomán


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »