Ha Paks bővítése megvalósult volna, Magyarországnak nem lenne adósságállománya!

Ha Paks bővítése megvalósult volna, Magyarországnak nem lenne adósságállománya!

Reális zöldek a baloldalról: a hajlékonyság nemcsak bizonyos testek tulajdonsága, hanem bizonyos emberi jellemeké is.

Ha Paks bővítésének munkálatai megkezdődtek volna, mint ahogyan az VII. ötéves tervben szerepelt, Magyarországnak nem lenne adósságállománya!
A Magyar Villamos Művek Tröszt tervkoncepciója, 1985. december hóban a VII. ötéves tervidőszakra 200 példányban készült el, szolgálati használatra. A 32. számú példányt a reális zöldek a házi könyvtárukban őrzik.

A TRÖSZT javaslata szerint, 1987. évtől kezdődően a II. ütem építését (PAKS bővítését) meg kell kezdeni.

Harminc év után beigazolódott, a második Orbán kormány a TRÖSZT javaslata szerint jár el, és ez meghatározó a Magyarország jövője szempontjából, a reális zöldek a választópolgárok figyelmébe ajánlják.

A szociknak Illés Zoltán, 2002- választások előtt Paks kiváltását gázturbinák építésével javasolta, négy évvel később Illés Zoltán, Fodor Gábor és Béki Gabriella, Paks kiváltására 1700 MW-os szélkerékpark javaslattal állt elő.

Hírdetés

A javaslattal szemben az Országgyűlés plenáris ülésén egyetlen kormányoldali képviselő, kormánytag nem apellált, nem mondta a szemébe a félnótás Illésnek és Fodor Gábor, Béky Gabriella politikusoknak, hogy ostobaságot javasolnak.

A reális zöldek szerint, aki azt a kérdést teszi fel – Jávor Benedek (Együtt –PM), hogy szüksége van-e Magyarországnak új atomerőműre, végeredményben azt kérdezi, hogy szüksége van-e a Kárpát medencében élő népeknek Magyarországra.

A reális zöldek emlékeztetnek, hogy PAKS I. ütem beruházásban Magyarország beszállítási részesedése 70 % volt. Az egykori beszállító hazai cégek közül – a Paksi Atomerőműn túlmenően – már egy sem létezik abban a formában, mint létezett.

Kormányzati feladatként jelentkezik a hazai cégek felkészítése a PAKS bővítésére. A 70 %-ban benne volt a csehszlovákok reaktortartály szállítására kifizetett összeg.

A csehszlovák reaktor tartályszállítás lehetőséget ad/adott a meglévő négy blokk élettartamának a meghosszabbítására. A meglévő technológia minden eleme kicserélhető, kivéve a reaktortartály!

A reális zöldek szerint a 2015. évi választások legnagyobb tétje, hogy Magyarország életébe visszatér-e szakértelem szerepe és tisztelete, amely a Kádár rendszerben létezett.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »