Ha nincs pénze 250 ezer forintos gulyáslevesre, a feles csak 170 ezer egy József Nádor téri turistaátverő lebujban

Ha nincs pénze 250 ezer forintos gulyáslevesre, a feles csak 170 ezer egy József Nádor téri turistaátverő lebujban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói, több társszervvel együttműködve 2017. szeptember 21-én éjszaka összehangolt ellenőrzést tartottak egy Budapest V. kerület, József Nádor téri szórakozóhelyen.

Az ellenőrzés során tetten érték az alkalmazottakat, akik egy japán állampolgár részére két rövidital, illetve két üveg pezsgő elfogyasztása után 170 ezer forintról szóló számlát állítottak ki, majd az utcán lévő bankautomatához "kísérték" az összeg levétele és átadása miatt.

Az akciót megelőző felderítő munka során a belvárosi nyomozók megállapították, hogy az elmúlt másfél évben legalább 13 külföldi sértettet károsított meg a bűnszövetségben működő csoport, amellyel összefüggésben legalább 1 millió forint többletbevételre tettek szert és tíz alkalommal számláztak ki aránytalanul a fogyasztott érték feletti összeget.

Hírdetés

A szórakozóhely alkalmazásában álló "hölgyek" a turistákat az utcán szólították le és invitálták be, akár egy szülinapi ünnepség meghívója ürügyén, ahol a személyzettel együtt történő italfogyasztás után irreálisan magas összegeket kellett fizetniük. Előfordult olyan eset is, amikor két röviditalért, egy pohár pezsgőért és egy pohár narancsléért 150 ezer forintot kértek. Miután több turistánál nem volt annyi pénz, az alkalmazott "hölgyek" elkísérték a vendégeket a legközelebbi pénzautomatához annak érdekében, hogy a „fogyasztás” összegét kifizessék.

Az akció keretében a belvárosi rendőrök négy személyt (a tulajdonost és három alkalmazottat) elfogtak, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságára előállították, ahol csalás bűntett és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.​

A nyáron szintén az V. kerületben, egy Váci utcai pubban érték tetten az alkalmazottakat túlszámlázás miatt. Június 11-ei közleményében a BRFK azt írta: ott másfél év alatt legalább 19 külföldi sértettet károsított meg a bűnszövetségben működő csoport. Példaként említették, hogy a nyomozás adatai szerint január 23-án éjjel egy koreai férfinak a szórakozóhelyen a fogyasztása után 623 ezer forintos számlát állított ki a pincér. Miután a turistánál nem volt ennyi pénz, elkérték az útlevelét, a bankkártyáját és egy bankautomatához kísérték, hogy kifizesse az összeget. Egy másik vendég pedig 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért.

(Police – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »