Ha nem vigyáznak, akkor Angliából nagyon fog hiányozni valami

Komoly vízhiány alakulhat ki Angliában 2050-re, amennyiben lakói nem változtatnak vízhasználati szokásaikon – figyelmeztetett a brit környezetügyi hatóság, amely az egyre növekvő népességet, a rossz vízgazdálkodást és a klímaváltozást nevezte meg az aggasztó tendencia fő okaiként.

– mondta Emma Howard Boyd, a brit Környezetügyi Hatóság (Environment Agency) vezetője.

Az ENSZ szerint a vízhiány a világ népességének már most több mint 40 százalékát érinti és ez az arány várhatóan tovább nő a globális felmelegedés miatt, ami azt jelenti, hogy 2050-re valószínűleg minden negyedik embernek krónikus vagy ismétlődő vízhiánnyal kell szembenéznie.

Hírdetés

A brit hatóság jelentése szerint naponta hárommilliárd liter vizet pocsékolnak el Angliában a szivárgások miatt, ami 20 millió ember vízszükségletének kielégítésére lenne elég. Az angliai vízkészletekről készített első nagyszabású jelentés szerint továbbá egy átlagember 140 liter vizet használ el naponta Angliában.

– húzta alá közleményében Boyd.

A hatóság szerint a lakosság és az ipar túlzott vízigénye fenntarthatatlan és ártalmas a folyókra, valamint a helyi vadvilágra nézve.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »