Ha nem iszol eleget, nagy baj lehet. Ezt okozza a helytelen folyadékbevitel

Ha nem iszol eleget, nagy baj lehet. Ezt okozza a helytelen folyadékbevitel

A szakember szerint a fejfájáson és a fáradtságon kívül a koncentrációzavar is a folyadékhiány jelei közé tartozik.

A rendszeres folyadékbevitel nemcsak a test működéséhez fontos, de a frissesség és a fiatalság megtartásához is. A szakember szerint a fejfájáson és a fáradtságon kívül a koncentrációzavar is a folyadékhiány jelei közé tartozik.

– magyarázta Martina Dvořáková táplálékszakértő.

A hőségben a testünk egyenesen kiált a tiszta vízért, ezért naponta két-három liter fizet kellene fogyasztanunk. „Minden tíz kilogramm után naponta 0,3–0,4 liter vizet kellene meginnunk, ami azt jelenti, hogy egy 70 kilogrammos nőnek naponta 2,1–2,8 liter folyadékot kellene elfogyasztania“ – pontosított a specialista.

Hírdetés

– mondta Dvořáková. A folyadékbevitelbe nem számítódik bele a kávé, az erős fekete te, a sós leves, valamint az édesített, szénsavas üdítők.

– tette hozzá.

A citrom- vagy lime szelet, a mentalevél éppen úgy színesítheti a tiszta vizet, mint az uborka, a gyömbér vagy a bogyós gyümölcsök. A szervezet rendszeres hidratációjára megfelelőek a gyógynövényteák, a proteines italok, valamint a smoothie, amely nagyon alacsony cukortartalommal, de annál magasabb fehérjetartalommal rendelkezik.

Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: iStockphoto


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »