Ha már a Fidesz nem akarta megrettenteni Gyurcsányt, megteszi Trump és Putyin

Gyurcsány Ferenc szerint aki ma az orosz elnökkel szövetkezik, az "nem védi, hanem elárulja Magyarország érdekeit". A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pártalapítványa által létrehozott Új Köztársaságért Díj szerdai átadási ünnepségén egy budapesti szállodában úgy fogalmazott: amikor a magyar miniszterelnök azt a Vlagyimir Putyint fogadja, aki a "demokrácia óvatos keresője helyett az önkény embere lett", akkor "valamennyi magyar érdekét sérti".

A pártelnök azt is hangsúlyozta, hogy véleménye szerint az orosz elnök látogatása "veszélyt jelent Magyarország számára".

Hírdetés

A beiktatott amerikai elnökről beszélve pedig azt mondta, Donald Trump magatartásával nem a szabadság, a megbecsülés, a nyitottság értékeit, hanem "ezek ellenkezőjét képviseli". Gyurcsány úgy fogalmazott: "megrettenéssel látja", hogy az amerikai és az orosz elnök “formálódó szövetsége” mintha éppen "a szabadsággal szemben öltene testet". A magyar kormányfő pedig ennek a két elnöknek akar a szövetségese lenni – tette hozzá.

A Demokratikus Koalíció pártalapítványa, az Új Köztársaságért Alapítvány által létrehozott díjat idén Haraszty István szobrász és Orsós János, a Dzsaj Bhím nevű cigány "buddhista közösség" elnöke kapták.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »