Ha Magyarország lezárja a határait, a horvátok szélnek eresztik a migránsokat

Ha Magyarország lezárja a határait, a horvátok szélnek eresztik a migránsokat

Már hivatalos a horvát kormány C-terve. Ha Magyarország lezárja a határait, a zöldhatárra küldik a migránsokat, hogy nehezebb legyen kezelni őket – jelentette be a kormányszóvivő Beremenden, az egyik hivatalos magyar–horvát határátkelőhelyen.

Kovács Zoltán szerint szomszédaink terve az, hogy ez esetben felhagynak a menekültek szervezett szállításával, és arra ösztökélik őket, hogy hazánk felé induljanak el. „Ma délelőtt egy olyan C-terv is nyilvánosságra került, nemcsak sajtóinformációk, hanem hivatalos információink is vannak arról, hogyha elfogy a lendület az államilag finanszírozott és szervezett migráns szállításból, akkor egyszerűen fogják ezeket az embereket, és szélnek eresztik, hadd jöjjenek a zöldhatáron. A magyar természetes határokon keresztül. Cinikus és minden szempontból elfogadhatatlan magatartás, hiszen egy európai uniós tagállamról van szó.

Hírdetés

Ugyanitt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt: a horvátok az összes magyarországi határátkelőt nyomás alatt tartják, a menekültek egy részét a beremendi határátkelőhelyhez szállítják. Bakondi György hozzátette, információik szerint délután 1-től tíz busz egész délután megállás nélkül szállítja majd a migránsokat Horvátország területéről a magyar határhoz. „Mi azt tesszük, hogy buszokkal a legközelebbi vasútállomásra, itt Beremendnél Magyarbólyba szállítjuk a migránsokat. Ott felszállnak a szerelvényekre és elszállítjuk őket regisztrációs pontokra” – közölte Bakondi György.

Tekints meg a teljes tájékoztatót:

http://hirtv.hu/videok/135429


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »