Ha ilyen SMS-t kapott, ne menjen a hétvégén oltásra

Ha ilyen SMS-t kapott, ne menjen a hétvégén oltásra

Szinkronizációs problémákról beszéltek az operatív törzs ülésén.

„Tisztelt Oltásra Regisztrált! Tájékoztatjuk, hogy az AstraZeneca vakcinával hétvégére tervezett oltás technikai problémák miatt elmarad. Így az Ön oltására is egy későbbi időpontban, de rövidesen sor kerül. Kérjük, hogy a csütörtökön SMS-ben kapott meghívóját vegye tárgytalannak. Az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk. Üdvözlettel: Vakcinainfo” – ez áll abban az SMS-ben, amit nagyjából 74 ezren kaptak meg pénteken.

Már Orbán Viktor kormányfő is utalt arra a pénteki rádióinterjúban, hogy technikai kérdések miatt lehetne változások az oltási rendben.

Hírdetés

Aztán az operatív törzs tájékoztatóján György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője elmondta, hogy elhalasztják a hétvégére tervezett AstraZeneca-oltást. Kiemelte: mintegy 74 ezer AstraZeneca-oltás beadása az SMS kiértesítéses technika „a regisztráltak és az állami adatbázis közötti gyakorlatban jelentkező szinkronizációs problémák miatt most felfüggesztésre kerül”, de nemsokára beoltják azokat, akik már kaptak értesítést. Ők rövidesen új értesítést kapnak.

„Mindenkitől elnézést kérünk, akinek ez kellemetlenséget okozott” – mondta az államtitkár.

A korábban bejelentettek szerint szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget terveztek beoltani az AstraZeneca oltóanyagával.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »