Ha ilyen hívást kap, önt valószínűleg átverik

Újabban nyereményekre hivatkozva próbálnak egyenlegfeltöltésre rábeszélni a trükkös csalók. A rendőrség azt kéri, senki se dőljön be a svindlereknek.

Újfajta trükkös csalás ütötte föl fejét hazánkban, melynek lényege, hogy a telefonálók, magukat telefontársaság vagy cég munkatársának kiadva, ismeretlen számról hívják a kipécézett embereket, s közlik velük, hogy nyereményjátékon pénzt vagy értékes tárgyat nyertek.

Ezután arra kérik a hívott felet, hajtson végre telefonos egyenlegfeltöltést egy közeli ATM automatánál a lediktált információk szerint. Ez a feltétele annak, hogy az állítólag megnyert pénzt átutalják, vagy a tárgyat elküldjék.

Hírdetés

A rendőrségi felhívásból arra lehet következtetni, hogy a sértettektől 180 ezer forintot is kicsaltak már így, a beígért ajándékok pedig sosem érkeztek meg.

A hatóság azt kéri, hogy mindenki kezelje fokozott gyanakvással a hasonló telefonhívásokat, senki se hajtsa végre a kapott utasításokat, kérjenek inkább egy visszahívható központi számot, PIN kódjukat pedig soha ne adják meg illetékteleneknek.

Aki ilyen hívást kap, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es zöld számon, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »