Ha Hosszú Katinka szingapúri volna…

Ha Hosszú Katinka szingapúri volna…

…most sokkal több ütné a markát „rongyos” 135 millió forintnál. No de hol mennyit ér a riói aranyérem? Lássuk!

A TELJES MAGYAR PROGRAM

Joseph Schooling Cseh László, Chad le Clos és Michael Phelps elől halászta el az olimpiai aranyérmet a férfiak 100 méteres pillangóúszásának döntőjében a múlt héten Rióban. Szingapúrnak azóta is ez az egyetlen aranyérme az ötkarikás játékokon, és előtte sem szerzett másikat – nem csak Rióban: soha. Érthető, ha arra irányul a közérdeklődés, mennyire becsülnek meg az adott országban egy ekkora világsikert. Ki is derül a Fox Sports grafikonjából, mennyit keresett Schooling a bődületes úszással.

Merthogy nem keveset.

Hírdetés

Fotó: MNO

Nemzetenként, mint látszik, iszonyatos eltérések vannak a pénzjutalmat illetően. Hazánkat nem tünteti fel az összeállítás, de valahol a hatodik hely környékén volnánk, Olaszország és Franciaország között, a mi sportolóink ugyanis 35 millió forintot kapnak egy aranyérem után a közkasszából.

Szingapúron kívül egyébként sehol nem jár ennyi pénz az aranyéremért, és ha összerakjuk például Hosszú Katinka jutalmát a három aranyért, egy ezüstért és a váltóban szerzett hatodik helyért, a 135 millió forintos összjutalom közelébe sem ér az ázsiai sportoló – forintban kifejezve – 209 milliós jussának.

A lista érdekessége, hogy a jóléti USA-ban mindössze 25 ezer dollár, azaz kevesebb mint 7 millió forintnyi összeg jár egy aranyéremért.

Álljon itt még egy tény: a jutalom ötödét Joseph Schoolingnak be kell fizetnie a „szingapúri MOB” kasszájába, de a horribilis pénzből ez „csak” alig több 40 millió forintnál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »