"Ha harc, hát legyen harc" – túl jól sikerült a koronaszkeptikus kóser testépítő-gyógyszerész felhívása

"Ha harc, hát legyen harc" – túl jól sikerült a koronaszkeptikus kóser testépítő-gyógyszerész felhívása

Gődény György gyógyszerész, az egyik legismertebb álhírterjesztő járványszkeptikus celeb (korábban testépítő és kamupártalapító) felesége azt írta a Facebookon nemrégiben, hogy hajnalban a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei hajnalban házkutatást tartottak náluk, majd Gődényt magukkal vitték – fogalmaz a Magyar Hang. (Mi még hozzátesszük a bűnlajstromához a talmudi szellemiséget is, ami a Neokohnnak adott interjújából világosan kiderül – a szerk.)

Több részletet nem árul el az állítólagos házkutatásról és őrizetbe vételről. A bejegyzés többi része érdemi információt nem tartalmaz, csak a híveket próbálja valamiféle összefogásra, ellenállásra buzdítani.

Az ügy (ha igaz, amit még nem erősítettek meg a hatóságok), talán összefüggésben áll Gődény tegnapi felhívásával. Ebben már nyílt ellenállásra buzdít. Így ír: „EZ A KÖZÖSSÉG egy ideje már nem csak panaszkodó fotelforradalmárokból áll, hanem A JÓZAN ÉSZT KÖVETVE ELSZÁNT FÉRFIAK ÉS NŐK TALÁLKOZÓHELYÉVÉ VÁLT. Mostantól kezdve pedig csakis az maradjon, aki a tetteket jobban szereti, mint a sopánkodást vagy az ábrándozást!”

Tegnap még csak arra utasította a híveit, hogy vegyenek hangos hangkeltő eszközöket, a második lépés ma jön (jött volna), bár lehet, hogy ez a hatóságok közbelépése révén most meghiúsul.

Hírdetés

Polt Péter legfőbb ügyész szerdán közölte az ellenzék egyik parlamenti képviselőjével, hogy feljelentésként értékelte a hozzá intézett kérdést – emlékeztet a 24. (A cikk első részében bőszen vírustagadóznak, ami nyilvánvalóan nem igaz, amikor a valóban kétes alak még a világjárványt se tagadja. Talán meg kellene tanulni fogalmazni vagy igazat mondani a 24-nél és úgy általában a "mértékadóknak". Ha már máshol nem is, az url-ben a Magyar Hang is járványtagadózik. Van mivel kritizálni kamupártos, álhírgyártó Gődényt efféle túlzások nélkül is, járványügyben is, az efféle nyelvi bunkósbot forgatása nélkül is – a szerk.)

Kocsis-Cake Olivio azért fordult a legfőbb ügyészhez, hogy megtudja, fellépnek-e a vírustagadókkal és azokkal szemben, akik a járvány elleni védekezéssel szemben kampányt folytatnak. A Párbeszéd pártigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy Gődény Facebook-oldalán, weblapján, és YouTube-csatornáján is megtalálhatóak vírustagadó tartalmak, ami a képviselő szerint felveti a rémhírterjesztés gyanúját. Kocsis-Cake rákérdezett a főügyésznél arra is, hogy vizsgálták-e ezeket a tartalmakat, és jelezték-e a törvénysértést az illetékes hatóságoknak, illetve hogy tesznek-e lépéseket annak érdekében, hogy Gödény oldalai ne legyenek elérhetőek.

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a letartóztatás tényét.

Frissítés: Operatív törzs: négy vírusszkeptikust látogattak meg a rendőrök

A vírusszkeptikusok, vírustagadók közül néhányan a közösségi médiában olyan bejegyzéseket, cikkeket terjesztettek, ami miatt a rendőrség ma négy ilyen személynél is megjelent – jelentették be az operatív törzs sajtótájékoztatóján a 24.hu összefoglalója szerint. Vélhetően Gődény György az egyikük, akit – felesége Facebook-bejegyzése szerint legalábbis – ma hajnalban elvittek a rendőrök.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője viszont csak azt említette, hogy a rendőrök a számítógépeket foglalták le a négy érintett személy házánál. Gál állította, hogy nem feljelentésre indult el a vizsgálat, hanem hivatalból, azt több hete indították, rémhírterjesztés gyanújával.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »