Ha ezeket esszük, örökké fogunk élni, és fogyózni sem kell

Ha ezeket esszük, örökké fogunk élni, és fogyózni sem kell

Keri Glassman dietetikus szerint az antioxidánsokkal teli ételek fogyasztása nemcsak a fogyásban segíthet, hanem az immunrendszer erősítésében, tehát az egészséges élet alapfeltételeinek megteremtésében is.

A szakértő dietetikus a legújabb könyvében, az O2 diétában egy forradalmi étrendet állított össze, melynek lényege, hogy minél több olyan zöldséget, gyümölcsöt és egyéb ételt fogyasszunk, melyekben kifejezetten magas az antioxidáns-aktivitás. Szerinte nem a kalóriákat kell számolgatni, hanem a sok antioxidáns révén hatástalanítani kell a szabadgyököket, ezáltal a szervezet sokkal ellenállóbb lesz a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, jelentősen csökken az esély a daganatos megbetegedésekre, a szem-, ízületi és idegrendszeri elváltozásokra, de még az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kialakulására is. Emellett a bőr öregedése is lelassul, tehát kevesebb ránccal kell számolnunk.

Hírdetés

Keri Glassman tervezete az ORAC-skálán alapszik – ez egy tudományos mértékegység, mely a különböző ételek antioxidánsszintjét jelöli. A jelenlegi ajánlások szerint egy embernek naponta 3000 ORAC-pontnyi antioxidánst kell bevinnie a szervezetébe, ehhez képest Glassman azt mondja, hogy emeljük fel az adagot napi 30 000 pontra, tehát a jelenlegi orvosi ajánlás tízszeresére(!).


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »