"Ha ez megy tovább, a projekt meg fog állni"

"Ha ez megy tovább, a projekt meg fog állni"

Tarlós István szerint egyes kormánytagok képtelenek kezelni a budapestiek problémáit, visszatartanak pénzeket, ha nincs felújítva a 3-as metró, akkor bajba került a Fidesz, viszont esze ágában sincs lemondani.

Azok a kormánytagok, akik nem szimpatizálnak Budapesttel, és azok a kormányközeli erők, amelyek ezt az ellenszenvet még támogatják is – mondta Tarlós István, a lap azon kérdésére, hogy kik felelősek a 3-as metró felújításának csúszásáért. Szerinte ezek az emberek képtelenek kezelni a főváros főbb problémáit.

„Eleve nem is értenek a budapestiek nyelvén. Nem megoldás, hogy elfektetnek ügyeket, igyekeznek elzárni csapokat, visszatartanak Budapestet illető pénzeket, és néhány magukhoz vont látványberuházással próbálják meg magukat fényezni. A budapestiek nem hülyék, ezt nem is veszik be.”

Megerősítette: a metró felújítására forrás még valóban nincs, de az nem is lehet több, mint az említett összeg (a 137 milliárd forint – a szerk.). Erről szól a kormánnyal kötött támogatási szerződés. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is egyértelműen megírta.

„Érthetetlen, hogy Lázár János dühösen miért beszél összevissza. A Miniszterelnökséget elvileg irányító miniszterrel egyébként nem látom semmi értelmét a jövőben ennek az „emelt színvonalú” adok-kapok vitának. Sehova nem vezet. Az, hogy letagad hatályos kormányhatározatokat, egyszerűen értelmezhetetlen.”

Szerinte „ha ez megy tovább, a projekt meg fog állni”. Emlékezttetett: a Fidesz számára 2018 tavaszán Budapesten ez nagyon nagy kockázatot jelenthet. Ez könnyen cáfolható, következetlen és szakmailag is megmosolyogtató kommunikációs panelekkel, a tények és azok dokumentálása ismeretében már lehetetlen ellensúlyozni – mondta.

Hírdetés

Most nagy a szájuk, de jelenleg még a szabadságos papírjukat se tudnák jóváhagyatni

A Magyar Nemzet lemondásra vonatkozó kérdésére Tarlós igen határozott nem-el válaszolt.

„Több százezer ember megválasztott, a választók bíznak bennem, és semmi mást nem akarok, mint a rám bízott munkát elvégezni. Nem vagyok az a típus, aki bármikor bármit feladna. De játsszunk el a gondolattal, hogy megteszem. Valakit meg is kellene ide választani. Még az is lehet, hogy ez a mi oldalunkon „elnehezül”. Tegyük fel, hogy egy ellenzéki politikus, például Bokros Lajos, Falus Ferenc, netán Horváth Csaba vagy akárki más idekerül ebbe a szobába, ő hozzám képest ezzel a kormánnyal vajon mit tudna elérni? Most nagy a szájuk, de adott esetben még a megfelelő helyiségbe vezető előszobáig se jutnának el. A Fővárosi Közgyűlésben a jelenlegi összetétel mellett még a szabadságos papírjukat se tudnák jóváhagyatni.”

Megkapta magáét a baloldal is

Szerinte ellenzéki kritikák természetesen megfogalmazhatók, és ha ezt a jobbikos vagy az LMP-s képviselő teszi, de amikor olyan MSZP-s vagy volt szocialista képviselők állnak ki, akiknek a legmélyebben hallgatniuk kellene, mert a városvezetés és a kormány az ő itt hagyott csődtömegüket igyekszik eltakarítani, azt enyhén szólva ízléstelennek tartja.

„Nekik erre semmi erkölcsi alapjuk sincs. A képmutatásnak is van határa, legalábbis kellene legyen.”

További részletek az mno.hu-n.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »