"Ha évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy" – életbölcsességek egy kispesti szoci drogpartin

"Ha évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy" – életbölcsességek egy kispesti szoci drogpartin

Közpénzek megcsapolásáról, visszaosztásáról és az abból vásárolt külföldi luxusvillákról beszélgetnek fehér por adagolása közben a kispesti szocialisták a Hír TV Informátor című műsorához került felvételeken. Az MSZP-s Gajda Péter kispesti polgármester emberei több órán keresztül beszélnek az előbbiekről.

A felvételen Lackner Csaba, kispesti szocialista képviselő látható, amint egy zacskó fehér port tart a kezében. Az általa "kólának" nevezett szert először szárítással szakszerűen előkészíti, majd egy bankkártyával, úgynevezett "utcákba" rendezi.

A HírTV birtokába jutott több órányi hangfelvétel idén nyáron készült. Ezeken Lackner Csaba, a kerület MSZP-s polgármesterének, Gajda Péternek a bizalmasa üzletről és politikáról beszélget társaival, ami szerinte egy és ugyanaz. Az átmulatott éjszakán komoly korrupciós ügyekre is utalt.

"Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogyha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. És az is igaz, hogy aki jól csinálja az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza."

Lackner a kerület 7. számú választókerületében indul az ellenzéki összefogás jelöltjeként, plakátján az MSZP logója mellett támogatóként ott van a DK, a Párbeszéd és a Momentum is. A politikus jelenleg a Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottság elnöke és a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke. A felvételen arról is beszél, hogy Gajda Péter kerületében milyen elvek szerint működnek a gazdasági ügyletek.

„Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón keresztül ment, senki nem sajnálta tőle."

A felvételen Krinyóként emlegetett férfi, Kránitz Krisztián, a kerület vagyonkezelőjének a vezetője. Ő is szocialista önkormányzati képviselő, bár idén már nem indították, valószínűleg zűrös ügyei miatt. A hanganyagon többször utal rá Lackner Csaba, hogy Kránitznak több százmillió forintos eltitkolt vagyona van. Emlegetnek nagy értékű külföldi ingatlant is.

– Innentől kezdve a Krisztiánnak sajnos… szerintem ki lett herélve.

Hírdetés

– Jó, de ő már mondta, hogy már nyugdíjba mehet, megkereste amit akart, nem?

– Tudod, milyen hamar el lehet költeni 200-250 millió forintot? Az, aki hozzászokott egy jóléthez…

Lackner Csaba is hozzászokhatott a jóléthez – saját elmondása szerint ugyanis több mint négyszer annyi pénzt keres havonta, mint amennyi a valós, bevallott jövedelme.

"Ahhoz, hogy például én azt a pénzt, amit megkeresek most havonta, ahhoz nekem legalább 8-9 vagy kb. 10 40-50 négyzetméteres újépítésű ingatlanomnak kellene lenni, hogy a kiadásokból azt a havi bevételt tudjam fedezni. Azért mondjuk egy 8-9-10 lakás azért az nem kevés, akárhogy is nézzük, akár 300-400 millió forintra is rúghat, nem? Ahhoz, hogy te mondjuk egy másfél millió forintot mindenfajta munka nélkül beszedjél."

Lackner gondolatmenetének végén egy másik bennfentes férfi hozzáteszi:

"Ezt csinálta a Péter kurva okosan."

A férfi Gajda Péter szocialista polgármesterre utal. Lackner és Kránitz is a kerületvezető bizalmasa, együtt járnak síelni és heti rendszerességgel focizni.

A kispesti szocialisták is közös baloldali jelöltként indulnak a közelgő önkormányzati választáson. Gajda Péter 19. kerületi polgármester a Karácsony Gergely vezette ellenzéki tömörülés jelöltje.

(Hír Tv)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »