Ha eredményeket tud felmutatni, nem kell leváltani, gondolja Heger Lengvarskýról

Ha eredményeket tud felmutatni, nem kell leváltani, gondolja Heger Lengvarskýról

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő nem lát okot Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) leváltására, ha a tárcája eredményeket tud felmutatni. Heger ezzel Igor Matovič OĽANO-elnök Lengvarskýnak címzett bírálataira reagált. A TASR-t a kormányfő szóvivője, Ľubica Janíková tájékoztatta.

Lengvarský miniszterrel nagyon közvetlen a kapcsolatom, az összes kifogásomat vele beszélem meg. Nincs szükség arra, hogy a médián keresztül üzengessek neki”

 – szögezte le a kormányfő.

Szerinte részben érthető, hogy bizonyos változások lassan mennek végbe az ágazatban, mert az egészségügy komoly próbáknak volt kitéve az elmúlt két évben.

Hírdetés

„Az elmúlt évtizedek legnagyobb járványával kellett megküzdeni, és a válság még inkább megmutatta az ágazat régóta elhanyagolt problémáit, amelyekért főleg Robert Fico és Peter Pellegrini kormánya a felelős” – tette hozzá Heger.

A kormányfő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy eredményeket vár a tárcától.

Az egészségügyi minisztériumhoz kötődik számos közeljövőben megvalósuló jelentős befektetés, és nem engedhetjük meg, hogy az ország elessen ezektől”

 – magyarázta Heger.

Igor Matovič pénzügyminiszter szerdán (május 4.) jelentette ki, hogy Lengvarský többször súlyos kudarcot vallott és megérett a leváltásra. Matovič azt is megjegyezte, néhányszor már jelezte a kormányfőnek, hogy leválthatná Lengvarskýt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »