Ha egy jó barát beindul… – Ukrajna havonta több milliárd dollárt veszít az amerikai riogatás miatt

Ha egy jó barát beindul… – Ukrajna havonta több milliárd dollárt veszít az amerikai riogatás miatt

Az ukrán gazdaság havonta akár 2-3 milliárd dollárt is veszít az esetleges orosz invázióról szóló információs kampánya miatt – jelentette ki kedden David Arahamija, a Nép Szolgája nevű ukrán kormánypárt frakcióvezetője.

"Az embereknek meg kell érteniük, hogy ez most havonta 2-3 milliárd dollárba kerül az országnak. Nem tudunk hitelt felvenni a külföldi piacokon, mert a kamatlábak az egekbe szöknek. Naponta számoljuk a gazdaság veszteségeit" – hangoztatta Arahamija az ukrán 1+1 tévécsatornán.

Hozzátette: a helyzetet súlyosbítja az a döntés, hogy több nyugati ország a nagykövetségét Kijevből Lembergbe (Lviv) helyezi át. "Meg kellene érteniük: ha valakik úgy döntenek, hogy a nagykövetségüket Lvivbe költöztetik, az ilyen hírek több százmillió dollárjába kerülnek az ukrán gazdaságnak" – panaszolta a képviselő.

Hírdetés

Január végén Volodimir Zelenszkij elnök azt mondta, hogy 12,5 milliárd dollárt vontak ki az országból, miután a médiatérben megjelentek a "valószínű orosz invázióról" szóló hírek.

Az utóbbi időben a nyugati országokban és Ukrajnában is elhangzottak olyan nyilatkozatok, amelyek esetleges orosz invázióról szóltak. Ennek fényében az Egyesült Államok az ukrajnai nagykövetségének személyzetét Kijevből Lembergbe helyezte át. Ausztrália és Kanada szintén ebbe a nyugat-ukrajnai városba teszi át képviseletét. Több mint 28 ország szólította fel állampolgárait Ukrajna elhagyására.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője ezt az információs kampányt üres és alaptalan feszültségkeltésnek minősítette. Hangsúlyozta, hogy Oroszország senkire sem jelent fenyegetést.

(MTI)

Korábban írtuk: Cáfolják Kijevben a jenki hisztériakeltést: nem várható orosz támadás február 16-17-én


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »