Ha egy arab robbantani akar Kölnben, és azt ordítozza, hogy az Iszlám Állam tagja, akkor nem biztos a terrorista háttér, vizsgálódni kell

A "terrorista háttér lehetőségét" is vizsgálják a németországi Kölnben hétfőn elkövetett túszejtéssel kapcsolatban: az eljárás irányítását átvette az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes szövetségi legfőbb ügyészség – jelentették szerdán német hírportálok.

A kölni főpályaudvaron végrehajtott bűntény különleges jelentőségű, és "vannak arra utaló jelek, hogy a gyanúsított szélsőséges iszlamista nézeteket vall" – indokolták a legfőbb ügyészségnél a nyomozás vezetésének átvételét.

A túszdrámának rendőri akcióval vetettek véget, a gyanúsított súlyosan megsebesült. Az életveszélyen már túljutott, de kómában van. Azt már megállapították, hogy egy 55 éves szíriai "menekültről" (!) van szó, akinek 13 bűncselekmény van a rovásán, a többi között lopás és kábítószerrel visszaélés. Lakásának falain arab nyelvű feliratokat találtak, amelyek ugyan az iszlám vallásra vonatkoznak, de nincsenek kapcsolatban az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel.

Hírdetés

A biztonsági kamerák felvételei alapján a gyanúsított nagy mennyiségű benzint locsolt szét a főpályaudvaron egy gyorsétteremben, majd elhajított egy Molotov-koktélt. Ezután kempingezésre használt gázpalackokkal és gyújtófolyadékot tartalmazó palackokkal teli bőröndjét hátrahagyva egy gyógyszertárba menekült, ahol túszul ejtett egy nőt és elbarikádozta magát. A rendőrök akkor rohanták meg az üzlethelyiséget, amikor a gyanúsított elkezdett benzint locsolni túszára. Az esetnek a gyanúsítotton kívül két sérültje van, egy 14 éves lány, aki a gyorsétteremben súlyos égési sérüléseket szenvedett, és a patikában túszul ejtett nő, akinek könnyebb sérülései vannak.

A gyanúsított a lehető legnagyobb kárt akarta okozni a milliós nagyváros főpályaudvarán, csak a szerencsén múlott, hogy nem történt még nagyobb baj – állapították meg az egyelőre kétrendbeli gyilkossági kísérlet és túszejtés miatt zajló eljárásban.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Ártatlan IÁ-s szíriai menekült a kölni túszejtő – csak azt szerette volna szépen kérni, hogy vigye haza valaki


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »