Ha csak egy videót nézel meg a kommunizmusról, ez legyen az!

Sokat gondolkodtam, hogy mit lehetne ama nagy április 4-e hetven éves jubileumára. Már maga az ünnepnap is a kommunizmus tökéletes szimbóluma lehetne, hiszen a Vörös Hadsereg 1945-ben nem is akkor, nem is ott fejezte be Magyarország nem is felszabadítását, mint, ahogyan az negyven esztendőn át a tankönyvekben szerepelt. De ennél csak ütősebbet illik mondani egy ilyen szép, kerek évfordulóról.

Aztán gyötrődéseim harmadik napján, belefutottam ebbe a zseniális videóba, ami már több, mint egy éve fenn van a neten, és egyrészt csak most jutott el hozzám, másrészt még mindig csak alig félezer ember látta. Ezen az áldatlan állapoton mindenképp változtatni kell, úgyhogy íme, közkinccsé teszem a legütősebb, legkerekebb, legötletesebb összefoglalót a bolsevik diktatúráról. Ami úgy hátborzongató, hogy nem szájbarágós, úgy kíméletlenül őszinte, hogy nem habzó szájú – és mindemellett úgy tud bájos lenni, hogy nincs benne semmi nosztalgikus szarkenegetés.

Szóval, ha 10 percre vissza akarsz repülni abba a korba, amiről a nagyszüleid annyit meséltek, és valamennyit talán szeretnél is megérteni belőle, akkor ezt a videót nézd meg!

Hírdetés

 

Balogh Gábor


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »