Ha betörnek a betolakodók az országba, fegyverrel kell ellenállni!

Több száz, főleg afganisztáni és pakisztáni migráns indult útnak pénteken délután Belgrádból a magyar határ felé gyalog, azt remélik, ha odaérnek, tovább mehetnek Nyugat-Európa felé. Mivel a közel-keleti és ázsiai illegális bevándorlók az út mellett haladnak, szükség van a rendőri felügyeletre, „nehogy balesetet szenvedjenek”.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Hírdetés

Az MTI belgrádi tudósítója a Belgrád külvárosának számító Zimonyban (Zemun) követte a körülbelül 300-400 fiatal férfiból álló sort, a migránsok útját a rendőrök biztosították.

Mivel a közel-keleti és ázsiai illegális bevándorlók az út mellett haladnak, szükség van a rendőri felügyeletre, „nehogy balesetet szenvedjenek”. A migránsok délelőtt a szerb főváros autóbusz-pályaudvara melletti parkban még éhségsztrájkba kezdtek, akkor azt mondták, nem a szerbiai körülmények ellen tiltakoznak, hanem amiatt, hogy úgy értesültek, nem tudnak tovább menni Magyarország felé. Ezek szerint mégis tudnak: délután legalább 300-an útnak indultak el. Hozzátették: minden segítséget – élelmiszert, ivóvizet, takarót, ruhaneműt – megkaptak a segélyszervezetektől, ám megunták a hiábavaló várakozást, ezért keltek útra.

A tavalyi évben több mint 700 ezren haladtak át Szerbián, az idén eddig több mint százezren. A szerb kormány vasárnap bejelentette, hogy a rendőrség és a hadsereg közös járőrözést kezd a Macedóniával és Bulgáriával közös határszakaszon, hogy megakadályozza a migránsok feltorlódását az országban, Aleksandar Vucic miniszterelnök megfogalmazása szerint azokat, akiknek semmi esélyünk sincs arra, hogy menedéket kapjanak az Európai Unió országaiban, nem lenne szabad beengedni az országba.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »