Ha azt hitte, eddig hőség volt, akkor tévedett

Ha azt hitte, eddig hőség volt, akkor tévedett

Tovább pusztít a tikkasztó hőség az országban, a hét közepétől Afrika felől érkezik a forró levegő – figyelmeztet az Időkép.

Péntek délutánig dél felől igen meleg, afrikai eredetű levegő érkezik térségünkbe, így tovább fokozódik a kánikula, nem lesz ritka a 35 fok körüli csúcshőmérséklet – írja előrejelzésében az Időkép. A meteorológiai portál szerint a Magyarország fölé áramló levegő alapvetően száraz lesz, csapadékra csupán szerdán az északi-északnyugati tájakon van esély. Csütörtökön a kánikulát csak vékony fátyol-, illetve kisebb gomolyfelhők zavarhatják meg, de többfelé élénk lesz a déli-délkeleti szél.

A portál figyelmeztet, a hajnalok csak átmenetileg lesznek frissek, miután a hőmérséklet napközben egyre többfelé éri majd el a 35 fokot, délen-délnyugaton pedig akár 36-37 fok is lehet majd.

Hírdetés

A hőség okán szerdán 5 északnyugati megye, csütörtökön és pénteken pedig az ország egész területére adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést.

Valódi felfrissülés csupán péntek késő délutánra érkezhet,

ekkor este záporokkal, zivatarokkal és feltámadó északi-északnyugati széllel hidegfront éri el a nyugati országrészt. Szombatra a keleti, délkeleti tájak kivételével jó pár fokkal enyhül a hőség – fűzi hozzá a portál.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »