"Ha az emberi jogi törvények miatt nem tudunk fellépni a terrorizmussal szemben, akkor megváltoztatjuk ezeket a törvényeket"

Theresa May brit miniszterelnök azt mondta, kész felbontani az emberi jogokról szóló törvényeket és szigorításokat bevezetni azokkal szemben, akiket terrorizmussal gyanúsítanak.

May a brit választás előtt másfél nappal egy kampányrendezvényen arról beszélt, keresi annak módját, hogyan lehet megkönnyíteni a terrorizmussal gyanúsított külföldiek kiutasítását, és hogyan lehet erősebben ellenőrizni azokat a szélsőségeseket, akikről azt gondolják, hogy veszélyt jelenthetnek, de nincs elég bizonyíték, hogy vádat emeljenek ellenük.

Hírdetés

A manchesteri és a londoni terrortámadások után Mayt heves támadások érték a rendőrségi költségcsökkentések és a hírszerzési hibák miatt.

„Néhány dolgot tudok mondani: Hosszabb börtönbüntetéseket fogunk kiszabni terrorizmus miatt. Megkönnyítjük a terror-gyanúsítottak kitoloncolását. És korlátozzuk a terror-gyanúsítottak szabadságát és mozgását. Ha az emberi jogi törvények ebben megakadályoznak minket, akkor megváltoztatjuk ezeket a törvényeket” – mondta May.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »