Ha az ember a körmendi rendőrkapitány fia, nyugodtan árulhatja bűnszervezetben a mérget, megússza felfüggesztettel

Ha az ember a körmendi rendőrkapitány fia, nyugodtan árulhatja bűnszervezetben a mérget, megússza felfüggesztettel

"B." Bence dizájnerdrogokat terjesztett Szombathelyen, amíg a rendőrök le nem csaptak a Szűrcsapó utcában – írja a Nyugat.hu.

„A Szombathelyi Járásbíróság ma előkészítő ülést tartott B.B. és társai ügyében, amelyben a vádat a Budakörnyéki Járási Ügyészség emelte és képviselte” – közölte a lappal a Szombathelyi Törvényszék.

B. B. nem más, mint Balogh "Bebi" Bence, a körmendi rendőrkapitány fia, amint azt korábban már megírtuk, magasról téve ennek az aljas bűnözőnek is a "személyiségi jogaira".

A törvényszék közölte, hogy "B." Bence 2016. november 3-án "saját fogyasztás céljából" egy lengyel internetes oldalról para-metil-N-etil- norpentedron hatóanyagot tartalmazó vegyületet (kristályt) rendelt. A megrendelt áru vételárát pénzátutalási rendszeren keresztül rendezte. A kozmetikumként megnevezett áru egy futárszolgálat útján érkezett, "B." Bence pedig a megrendelő neveként egy másik nevet, telefonszámként a saját telefonszámát adta meg. Ezek után szombathelyi szórakozóhelyeken ismerőseit is megkínálta a kristállyal, ezért ismeretségi körében elterjedt annak a híre, hogy kristályt tud szerezni.

"B." Bence, az elsőrendű vádlott a kristályt 2016 novemberétől heti-kétheti gyakorisággal rendelte a csomagküldő webáruházból. A megérkezett kristályt előbb a szombathelyi irodájában, később egy meg nem nevezett kft.-nek az irodájában adagolta. A kiadagolt port adagonként (kb. 0,5 gr/adag) 2000-2500 forintért árulta.

Hírdetés

A vádlott az egyre bővülő vevőkör kiszolgálásába 2016 végétől – pontosan meg nem határozható időponttól másokat is bevont, adagonként 500-700 forint jutalék ellenében.

Az üzlet később nőtt és bonyolódott, több személyt bevontak, az ügyleteket egy Mercedesszel is bonyolították, és mintegy 20 személyből álló vevőkört alakítottak és szolgáltak ki rendszeresen.

2017. szeptember 15-én 18 óra körül Szombathelyen a Szűrcsapó utca és a Hazatius Ferenc utca sarkán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Elleni Osztályának nyomozói csaptak le a Mercedesre.

A vádlottak a jármű ablakából kidobtak egy 20×30 cm-es műanyag tasakot, benne 20 db, 4×10 cm-es simítózáras műanyag tasakkal. A tasakokban egyenként 0,6 g kristályos por volt. Kidobtak továbbá egy 20×30 cm-es műanyag tasakot, benne 8 db 4×10 cm-es simítózáras műanyag tasakkal, melyekben egyenként 0,6 g kristályos por volt. A járműből előkerült egy mérleg, 98 db 4×10 cm-es simítózáras műanyag tasak és 285 ezer 500 forint készpénz. A lefoglalt 20 db simítózáras műanyag tasak 6,81 g kristályos anyagot, a 8 db simítózáras műanyag tasak 2,02 g kristályos anyagot tartalmazott. A nyomozó hatóság ezután házkutatást tartott.

A vádlottak az egyezséggel egyezően beismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A bíróság "B." Bencét mint elsőrendű vádlottat 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ígért, míg másik két vádlottat ennél enyhébb – szintén felfüggesztett – büntetésre ítélte – írja a Nyugat.hu.

Korábban írtuk: Letartóztatták a körmendi rendőrkapitány asszony fiát – évek óta kábítószer-terjesztéssel foglalkozott


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »