Ha a kontinensfoglaló keménykedik, megfelelő válaszcsapást kell alkalmazni

Ha a migránsokkal szemben elindul egy határozott fellépés és elkezdődik a kitoloncolás, akkor a bevándorlók radikalizálódása és keményebb fellépése már most borítékolható Európa bármelyik országára nézve – mondta a katonai elhárítás volt főigazgató-helyettese a Kossuth Rádióban.

Csak Németországban körülbelül 500 ezer olyan ember van, akiket vissza kellene toloncolni hazájába. Döntő részük viszont kibújik ez alól a jogi kiskapukat kihasználva. A nemzetközi jog szerint, csak akkor lehet valakit visszatoloncolni, ha egyértelmű a személyazonossága – név, születési idő, állampolgárság –, másrészt, az ország, ahonnan érkezett ad egy visszafogadó nyilatkozatot a külügyminisztériumán keresztül. A nemzetközi jogot alapul véve ezek a kitoloncolások nem is nagyon fognak megtörténni.

Hírdetés

Ha a migránsokkal szemben elindul egy határozott fellépés és elkezdődik a kitoloncolás, akkor a bevándorlók radikalizálódása és keményebb fellépése már most borítékolható Európa bármelyik országára nézve
– mondta Horváth József, a katonai elhárítás volt főigazgató-helyettese mondta pénteken a Kossuth Rádióban.

Horváth József a magyar kamionsofőrt ért támadásról is beszélt. Elmondta: ami Calais környékén van, az már nemcsak közbiztonsági, hanem egyfajta nemzetbiztonsági kockázat is.

10 ezer elszánt emberről van szó, döntő részük életerős férfi, akik úgy gondolják, hogy minden eszközt felhasználva át fognak jutni Angliába, ehhez képest a francia hatóságok hosszú hónapok óta néhány száz embert tudnak csak kitelepíteni” – magyarázta a szakértő. A migránsok ugyan csak pár országban vannak jelen, a negatív hatások az összes uniós állampolgárt érintik, sőt gazdasági hatásai is vannak. Az unión belüli árumozgás, a kereskedelem, azaz uniós gazdaság fő ütőereinek elvágása, egy komoly gazdasági csapás – tette hozzá Horváth József.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »