Ha a koalíció megállapodik Tarabával az előrehozott választásokról, akkor nem fogja támogatni a kormány bukását

Ha a koalíció megállapodik Tarabával az előrehozott választásokról, akkor nem fogja támogatni a kormány bukását

Amennyiben a koalíció megállapodik a Tomáš Taraba körüli független képviselőkkel az előrehozott választások időpontjáról, akkor a három képviselő nem szavaz a kormány bukására. A megállapodás részét képezheti az állami költségvetés támogatása is – tájékoztatott Taraba.

„Ha a kormánykoalíció pártjai nem egyeznek meg velünk az előrehozott választások időpontjáról, amely magában foglalhatja a költségvetés jóváhagyásáról szóló megállapodást is, akkor a kormány bukására fogunk szavazni“

– mondta Taraba a TASR-nek.

Taraba mellett kollégái, Štefan Kuffa és Filip Kuffa is hasonlóképpen járhatnak el. Taraba ugyanakkor hozzátette: ha megállapodnak az előrehozott választások időpontjában, akkor támogatják a költségvetést.

Taraba szerint a tárgyalások még folynak. Szavai szerint azt mondta Boris Kollárnak, a Sme rodina és a parlament elnökének, hogy a legjobb megoldást az előrehozott választások időpontjáról szóló megállapodásban látja.

Hírdetés

„Ebben az esetben hadd kormányozzanak. Egyúttal elkerülnénk a kormány bukása utáni zűrzavart“ – tette hozzá, mondván: elutasítja az ügyvivő kormányt. Szerinte a jelenlegi kormány a megbeszélt határidőig kormányozhatna.

  „Számunkra ez a megoldás tűnik a legegyértelműbbnek. Ha semmiben nem értenek egyet velünk, akkor a kormány bukására szavazunk, és az azt követő forgatókönyv kiszámíthatatlan lesz“

– véli Taraba.

A Heger-kormánnyal szembeni bizalmatlansági indítványt az SaS képviselői nyújtották be a Peter Pellegrini körül csoportosuló független képviselőkkel együtt. A bizalmatlansági indítványról december 8-án, csütörtökön fognak tárgyalni.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »