Ha a Hitler életére törőket éltetheti, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen hablatyolhat, akkor bezzeg nem remeg Merkel

Ha a Hitler életére törőket éltetheti, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen hablatyolhat, akkor bezzeg nem remeg Merkel

A "populizmus és a nacionalizmus", a "rasszizmus és az antiszemitizmus" elleni fellépést sürgette Angela Merkel németországi kancellár szombaton, az Adolf Hitler elleni 1944-es sikertelen merénylet 75. évfordulója alkalmából tartott berlini ünnepségen, leszögezve, hogy "nem szabad elfelejteni a történelem leckéjét".

"Stauffenberg és társai az emberséget a saját emberi életük elé helyezték" – szögezte le Merkel a német védelmi minisztérium díszterén tartott ünnepségen, amelyen számos díszvendég mellett részt vett Annegret Kramp-Karrenbauer új védelmi miniszter is.

Hírdetés

Merkel ugyanakkor – "természetesen" – kihasználta az alkalmat arra, hogy kegyeletel adózzon mindazoknak, akik a második világháborúban különböző módokon szembeszálltak a "nácikkal", "zsidókat mentettek" vagy "fegyvert fogtak a német megszállókkal szemben".

Kramp-Karrenbauer szintén követendő példaként állította Stauffenberget és társait az ünnepségen felesküdött 400 újonc katona elé, kiemelve, hogy ezek az emberek "a törvényt az igazságtalan parancsok fölé helyezték, és szembeszálltak az a diktatúrával". Múlt heti kinevezése óta a szombati ünnepség volt Kramp-Karrenbauer első nyilvános szereplése. Csak gratulálhatunk neki.

(MTI korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »