Ha 2008-at írnánk, Vona Gábor most nagy bajban lenne: kigyulladt az ATV-székház

Ha 2008-at írnánk, Vona Gábor most nagy bajban lenne: kigyulladt az ATV-székház

Kigyulladt az ATV székházának teteje a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton péntek délután. Az épületet kiürítették, harminc ember hagyta el a székházat – tájékoztatta az MTI-t Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Kolozsi Péter elmondta: a fém tetőszerkezet alatti területen keletkezett a tűz, amely "vélhetően nagy kiterjedésben" ég. A tűzoltóknak meg kell bontaniuk a tetőszerkezetet ahhoz, hogy láthassák, pontosan mekkora a tűz. Munkájukat nehezíti, hogy többtonnás elemek is vannak a tetőn.

A tűzesetben nem sérült meg senki.

Hírdetés

A Blikk szerint egy műsor felvételét is meg kellett szakítani péntek délután az ATV székházában, amikor erős füstszagot észleltek az épületben, ezért mindenkit az utcára tereltek. Rengeteg tűzoltó (az Index olvasója szerint 4 kocsi) és rendőr érkezett a helyszínre.

A katasztrófavédelem közlése szerint százötven négyzetméteren égett a szigetelés a Kőrösi Csoma Sándor úti épület tetején. A híreket elsőként Németh Szilárd, a csatorna igazgatója erősítette meg az Indexnek, később pedig közölte: a tűzoltók gyorsan eloltották a lángokat, amik azért keletkezhettek, ugyanis a tetőn hegesztettek és egy szikra miatt kigyulladt az egyik műanyag kábel.

Az Index ezzel szemben azt a tájékoztatást kapta a fővárosi katasztrófavédelemtől, hogy a tüzet valójában még nem sikerült teljesen eloltani. „Az épület tetőszerkezete alatti szigetelés beizzásának megszüntetése érdekében” a tűzoltók kézi erővel bontják az álmennyezetet, hogy az hol izzik.

(MTI – Blikk – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »