Ha­tal­mas drog­maffiát kap­csol­tak le a rend­őrök Nóg­rád­ban – O. úr, K. úr

Olyan, kábítószerrel kereskedő bűnszervezetet számolt fel a hatóság Nógrád megyében, amely Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Pest, Zala és Somogy megyében is tevékenykedett.

A rendőrök házkutatást tartottak, és csaknem egy kilogramm különböző színű port és kristályos anyagot, illetve több mint kétkilónyi növényi törmeléket, valamint kábítószer és pszichoaktív anyag előállításához, értékesítéséhez szükséges tárgyakat, valamint készpénzt foglaltak le. A 32 éves O. Attila salgótarjáni házában a rendőrök ráadásul egy drog előállítására kialakított helyiségre is bukkantak.

Hírdetés

A nyomozás adataiból kiderül, hogy a 27 éves őrhalmi K. Attila 2017 januárja előtt szerezhette be a különböző kábítószereket és pszichoaktív anyagokat, amiket értékesített, majd a beszerzésre és továbbértékesítésre hálózatot alakított ki. A kábítószerből egyébként korábban két nő is fogyasztott, akik a szakértői vélemény szerint emiatt életveszélyes állapotba kerültek.

Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: lezárták a nyomozást és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre.

Az ügyben 25 ember ellen folyik a büntetőeljárás, nyolcan már előzetes letartóztatásban vannak közülük.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »