„Gyuri bácsi” foglyává vált Brüsszelben

„Gyuri bácsi” foglyává vált Brüsszelben

A címben jelzett állapot persze nem most kezdődött: Soros György már évek óta markában tartja az uniót, ezen belül elsősorban a Bizottságot és egyre növekvő mértékben az Európai Parlamentet is.

De ezen az őszön félelmetesen felgyorsultak az események, láthatóan elfogyott a türelme, és döntésre akarja vinni a dolgokat, ami magyarul azt jelenti: el akarja söpörni az útból azt az országot, amelyben 1930-ban megszületett. (S ha kell, vele együtt a V4-eket is, bár bízik abban, hogy a szlovákok és a csehek után a lengyelek is beadják a derekukat a legkeményebb fellépés előtt. Sajnos bizakodása jelen pillanatban nem teljesen alaptalan, bár én továbbra is fenntartás nélkül bízom a lengyelekben.)

Gyuri bácsi ezen az őszön már háromszor szólalt meg írásban a Project Syndicate oldalain – ilyen aktivitásra eddig még nem volt példa az irgalmas szamaritániustól.

Először októberben jelent meg írása, amiben kifejtette: „Az Európai bíróság döntése, miszerint Magyarország megsérti az európai jogot, az Európai Unió alapértékeinek győzelme.” És levonja a következtetést: „Felszólítom az EU-t, hogy indítson próbapert Magyarországgal szemben.”

Itt már látszott, hogy elkezdte utasítgatni az unió vezetőit, amire azért ilyen hangnemben korábban nem vállalkozott. Most már igen.

Másodszor november 18-án érezte úgy, hogy kellő eréllyel és szigorral kell fellépnie, amikor kiderült, hogy Magyarország és Lengyelország felvetette a vétó lehetőségét. Imígyen fogalmazott: „Az EU nem engedheti meg magának, hogy kompromisszumot kössön a jogállami rendelkezésekkel kapcsolatban. Az, hogy miként reagál az Orbán és Kaczinsky által támasztott kihívásra, meghatározza, hogy nyitott társadalomban marad-e fenn, hűen ahhoz az értékhez, amire alapozták.”

Orbán Viktor ekkor úgy érezte, hogy a leghelyesebb megoldás, ha a Project Syndicate hasábjain válaszol Soros elképesztő és elfogult soraira. A szerkesztőség nem jelentette meg az írását, és botrányos módon ezt azzal indokolta, hogy nem jelentet meg olyan cikkeket, melyek nem felelnek meg a standardjaiknak, például annak, hogy az írásnak az adott kérdésben folytatott párbeszédet előrébb kell vinnie, s ez esetben úgy látták, hogy Orbán írása utóbbinak nem felel meg.

Ez már rég túl van a sajtószabadság kérdésén is: ez politikai bosszú és politikai háború.

Hírdetés

Egyébként itt jegyzem meg: érdemes tudni erről a portálról, hogy a Soros – és mögötte a globális elit – által létrehozott, végtelen bonyolult szerkezetű világhálónak a Project Syndicate egy fontos központja (sok másik mellett persze), Barabási Albert-László világhírű hálózatkutatónk fogalmával élve hálózati „csomópont”. 1995-ben indult, központja Prága, 2019-ben 506 médiakapcsolattal rendelkezett 156 országban (!). A Project Syndicate-t természetesen támogatja a Nyílt Társadalom Alapítvány, emellett többek között a Zeit Stiftung és eléggé érdekes módon a Bill and Melinda Gates Foundation is. (Vajon mi lehet az összekötő kapocs Gates és Soros között – így koronavírus-járvány és vakcina-várás idején?…)

De itt a legújabb, sorban a harmadik írása Gyuri bá’-nak: néhány napja azt vetette fel, hogy a magyar és a lengyel vétót le lehet küzdeni úgy, hogy a többi 25 ország megerősített együttműködési eljárásban megállapodik egymással a pénzek szétosztásáról, s ezzel a két országot kihagyják az együttműködésből – ami, ha megtörténne, az megítélésem szerint a tagságunk ellehetetlenülésével járna együtt.

És láss csodát, a cikk megjelenése után német politikusok egész véletlenül éppen ezt a konstrukciót vetették fel a jelenlegi válság és patthelyzet feloldására. Bizonyára vannak csodálatos véletlenek, de valahogy nem tudok hinni bennük…

Sokkal inkább abban, hogy pokoli zsarolásnak vagyunk kitéve a lengyelekkel együtt. Szégyen, hogy a brüsszeliták és a magállamok vezetői, köztük Angela Merkel, ilyen szinten alávetették magukat a globalista elit akaratának.

DE: Orbán Viktor, Varga Judit és a többiek – akárcsak Petőfi – nem alkusznak!

Nekünk ez az örökségünk. És nem az örökkötvény.

Fricz Tamás – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »