Gyurcsánytól Sargentiniig: Íme a Soros-kennel legértékesebb vérvonala, a függetlenségről hazudó Átlátszó

Sargentinivel ölelkező főszerkesztő, ex-gyurcsányista államtitkár, Soros-alapítványok és ballib berkekben nevelkedett újságírók. Ez csak néhány, az Átlátszó.hu-ra tévedő olvasókra leselkedő borzalmak közül. A Tűzfalcsoport utánajárt az amerikai spekuláns által üzemeltetett blog anyagi és személyi hátterének, amit pedig talált az inkább nyílt titok, mintsem meglepő, de mindenképp érdekes.

A magát független-objektív portálnak beállító médium ugyanis ezer szálon kötődik a nyugati liberális spekuláns körökhöz, de kifejezetten Soros Györgyhöz.

Kezdésnek mindjárt ott van a jobboldal ellenes konteók pápája, Bodoky Tamás ügyvezető, főszerkesztő. Ha rémlik ez a név, az nem azért van, mert oly gyakran nyerne Pulitzer-díjat, sokkal inkább azért, mert nemrégiben személyesen ment megköszönni Judith Sargentininek, hogy megírta hírhedt jelentését. Eme „független-objektív” tettét pedig a közösségi médiára is posztolta, „…óriási köszönet Judith Sargentininek” aláírással. Ezzel az alappal, már meg sem lepődhetünk, mi következik ezután.

ALKOTMÁNYJOGÁSZOK A SOROS-KENNELBŐL

Kiváltságos helyzetben érezheti magát az Átlátszó, hiszen tekintélyes jogász gárdával vértezték fel magukat, akik meglepő módon mind kötődnek valamilyen kétes hírnevű liberális intézményhez és mindhárman tulajdonosai az oldalnak. Ott van például a Dr. Sepsi Tibor és Dr. Tordai Csaba alkotta duó, akik mindketten az ELTE ÁJK tanárai az alkotmányjogi tanszéken, amelyről már szinte evidencia kimondani: a balliberális ideák melegágya a jogászi szakma berkein belül. Azt pedig már nagyon jól tudjuk, hogy hogy bánnak az ELTE-n az olyan diákokkal, akik nem veszik át tanáraik ideológiáját.

Ha ez nem lenne elég, hogy lerombolja a függetlenségről alkotott vízióinkat, Tordai a Gyurcsány-kormány alatt az Igazságügyi Minisztérium Alkotmányjogi Főosztályának vezetője volt, majd 2008 és 2010 között jogi és közigazgatási államtitkár lett. Ők ketten továbbá rendszeresen segítik a Helsinki Bizottságot és lelkesen képviselik az álcivil szervezeteket Strasbourgban.

Harmadik „remekjogászuk” Dr. Gáli Csaba, aki jelenleg az Európai Bizottságban szerez magának múlhatatlan érdemeket, míg 2007 és 2010 között hazai pályán, a Miniszterelnökségen végezte az éppen kiutalt feladatát. Ő nem tanít az ELTE-n, de oda járt és ha már ott volt, bekerült a Soros-vérkeringésbe: 2000 és 2002 között az egyetemen működő menekültügyi jogklinika munkáját szervezte.

LIBE, TASZ, OPEN SOCIETY

Nem fogyott ki a puskapor a tulajdonosi körben a három jogásszal és Sargentini első számú magyarországi rajongójával, az ötödik társtulajdonosa az Átlátszónak Mong Attila, aki nem kisebb szellemi elefántcsonttoronyból ereszkedett le közénk, mint a Mérték Médiaelemző Műhely, amelyre enyhe kifejezés, hogy Soroshoz köthető és amelynek vezetője az a Polyák Gábor, aki nos, véletlenül az Átlátszó felügyelőbizottságának tagja Monggal együtt. Mong továbbá aktívan „oknyomoz”, gyakran a Független Médiaközponttal együttműködve, ami pedig gyakorlatilag az Open Society kitartottjának nevezhető. Polyák óriási hérosznak számít haladó körökben, olyan érdemek fűződnek a nevéhez, mint hogy 2017-ben a kormány ellen nyilatkozott a LIBE-meghallgatáson, vagy hogy részt vett a 2009-es frekvenciamutyiban.

A felügyelő bizottság elnöke nem kisebb név, mint Pelle Andrea. Pelle részt vett 1994-ben a TASZ alapításában, majd 2013-ban újra reflektor fénybe került, mikor a Fidesz székházba betörő huligánokat védte. Gyökereit sosem felejtette: első ügyvédjelöltjét jól kitanította és pályára állította, aki később Dénes Balázs néven a TASZ elnöke lett, majd 2013-tól a Nyílt Társadalom Alapítványok projektigazgatója.

„FÜGGETLEN” ÚJSÁGÍRÓK NAGYON BALRÓL

Érdemes vetni egy pillantást az írógárdára is, ha már ezt a rendkívül pártatlan, független médiumot szemléljük. Rögtön ott van Becker András főszerkesztő-helyettes, aki a Magyar Narancstól érkezett az Átlátszóhoz 2012-ben. Hobbijai közé tartozik a Szél Bernadett videók posztolása, a Fidesz székházat rongáló vandálok ünneplése és az ellenzéki előválasztó lappal való pózolás. Hovatartozását már az oldal impresszumához készített fotón is nyilvánvalóvá teszi, ahol „Soros Army” feliratú pólóban pózol. A másik szerkesztő, Csikász Brigitta az alig balliberális HVG-től igazolt az Átlátszóhoz, ezzel kialakítva a feltűnően baloldali előéletű, de valahogy mégis függetlennek kikiáltott vezetőséget.

A felsorolás még hosszasan folytatódhatna, például a Transparency Internationalnél véghez vitt múlhatatlan érdemeiért kifejezett hála gyanánt a CEU által finanszírozott Bátorffy Attilával vagy az államtitok szivárogtató, ex-HVG-s Rádi Antóniával, esetleg a Népszabadságból átlavírozó Kőműves Anitával, de a lényeg így is látszik: a szigorúan független- objektív Átlátszó csak kellő baloldali alapozással rendelkező személyeket alkalmaz.

Hírdetés

MIBŐL LESZ A LIBERÁLIS PROPAGANDA?

Vajon miből él meg egy ilyen tényfeltáró oldal? Természetesen mindenki önkéntes alapon dolgozik, a felszerelést a jótündér varázsolja elő és a nép egyszerű gyermekeinek adományai tartják életben a kormánymédia őrjöngő ellenszelében vitézül küzdő, propaganda ellenes keresztes lovagokat. Vagy inkább az Open Society (Soros kedvenc zsoldos kifizető hálózata). Tőlük ugyanis csak 2017-ben 11 millió forintot kaptak. Ezenfelül saját alapítványaik is meglepték az Átlátszót ugyanebben az évben 15 millió forinttal. Mondani sem kell, hogy ezeknek az alapítványoknak honnan volt keretük egy ilyen kifizetés lebonyolítására. Egy évvel korábban, 2016-ban szintén hasonló összeggel, összesen 33 millió forinttal támogatta Soros magyarországi szócsövét a Nyílt Társadalom Intézet Alapítványon keresztül. Ezt fejelte meg akkor a Google 3 millió forinttal, amelyet szoftverfejlesztésre utaltak ki a blognak.

PARTNEREK A HALADÓ ÚJSÁGÍRÁSBAN

Külön érdekes az a tudathasadásos állapot, amelyben az oldal leledzik. Ugyanis vezényszavaik elvileg a függetlenség, pártalanság, objektivitás. Ezzel szemben az impresszumban büszkén vállalnak közösséget olyan szervezetekkel amelyek vagy köztudottan Soros által pénzeltek vagy valamilyen áttételes módon esetleg (többszörös) pénzmosás után kapják a kifizetéseket az amerikai spekulánstól. Ezek között vannak hazai és külföldi szervezetek:

Hazai:

– Asimov Alapítvány: kuratóriumi elnöke az Átlátszó társalapítója Maróy, az alapítványt támogatja a Norvég Civil Alap, partnere az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet

– Tilos Rádió: 2016-ban a Nyílt Társadalom Alapítvány több mint 7 millió forinttal támogatta

– Transparency International: közismert tény, hogy a Soros-hálózat egyik legaktívabb és legbefolyásosabb szervezete

– K-Monitor Közhasznú Egyesület: a Nyílt Társadalom Alapítvány kitartottjai

– Political Capital: az elemzőintézet támogatója a Nyílt Társadalom Alapítány és a német szocialisták pártalapítványa, a Friedrich Ebert Alapítvány

– TASZ: szintén közismert a hovatartozásuk

– Magyar Helsinki Bizottság: őket is Soros dirigálja

Nemzetközi:

– 100Reporters („oknyomozó újságírás”): a Transparency International a támogatójuk

– Organized Crime and Corruption Reporting Project: támogatja a Nyílt Társadalom Alapítvány

– International Consortium of Investigative Journalists: őket is a Nyílt Társdalom Alapítvány pénzeli

– Global Investigative Journalism Network: finanszírozza őket a Nyílt Társadalom Alapítvány, valamint az Oak Alapítvány, ami előbbitől kap pénzt.

pesti srácok – tűzfalcsoport


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »