Gyurcsányt Orbán belső köreiből informálják

Gyurcsányt Orbán belső köreiből informálják

Innen tudja azt is, hogy a fideszesek erősen gondolkodnak az előre hozott választásról.

Interjút adott a Népszabadságnak Gyurcsány Ferenc exminiszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke. A hosszas beszélgetésben két érdekesebb kijelentést tett a politikus. „A Fideszben azért foglalkoznak az előre hozott választás gondolatával, mert arra számítanak: a jelenlegi hiszterizált hangulat nem tartható fenn 2018-ig” – mondta a lapnak. Hozzátette: amit elmondott, „az Orbán legszűkebb köréből származó információkra épült”. Elmondása szerint időnként informálják őt a kormányfő belső köreiből.

Feltették Gyurcsánynak azt a kérdést is, hogy még mindig úgy látja-e, le kellett volna mondania az őszödi beszéd kiszivárgását követő tüntetések után. „Egy kormányt megbuktatni akaró puccskísérlet esetén a miniszterelnök dolga, hogy a helyén maradjon” – válaszolta az exminiszterelnök.

A teljes interjút a Nolon olvashatja.

Tényleg van esélye az előre hozott választásnak?A Demokratikus Koalíció elnöke mellett Vona Gábor is úgy véli, Orbán Viktor előre hozott választásra készül az október 2-ai népszavazás után, hogy így szerezze vissza kétharmados parlamenti többségét. Mekkora az esélye ennek a lépésnek, egyáltalán lehetséges-e, hogy megvalósuljon egy ilyen forgatókönyv? Részletek itt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »