Gyurcsánynak nincs pénze orosz vízumra?

Máris, két nap alatt visszatáncolt Gyurcsány Ferenc attól az ígéretétől, hogy kideríti, ő maga-e az a volt magyar kormányfő, akit orosz lapok szerint – név említése nélkül – kitiltottak az országból.

A DK elnöke az Indexnek szombaton még arról beszélt, hogy hétfőn megnézik, hogyan kell orosz vízumot igényelni, és a vízumkérelmen keresztül próbálják megtudni, valóban kitiltották-e. „Húsz eurót vagy mennyit ez megér” – hangoztatta Gyurcsány, aki tegnap a Hír24-nek viszont már azt fejtegette: ha turistavízumot igényelne, be kéne mutatnia egy érvényes repülőjegyet és egy szállásfoglalást, szerinte azonban „nem ér ennyit a dolog”. Hozzátette: esetleg üzleti vízumot is kérhetne, ehhez csak egy orosz partner meghívója kellene. Ő azonban nem akar csalni, hiszen nincs semmilyen üzleti dolga Oroszországban.

Hírdetés

Gyurcsány szerint azonban van mégis megoldás, hogy kiderítse, kitiltották-e Oroszországból. Van ugyanis egy diplomata-útlevele. Erre ugyan nem kell vízum, de ő most levelet írt az orosz nagykövetnek, hogy megtudja, beengedik-e az országba ezzel a dokumentummal. Legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján érthetetlennek tűnik, Gyurcsánynak miért nem éri meg, hogy egy repülőjegy és egy szállásfoglalás költségei árán tisztázza magát. A DK elnöke tavaly 168 milliós osztalékjövedelmet vett ki az Altusból, ami több mint kétszerese az előző évinek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »