Gyurcsánynak 2024-ben lett végleg vége

Gyurcsánynak 2024-ben lett végleg vége

A hagyományos baloldal megszűnt létezni Magyarországon.

És persze, tisztességes zombiként legalább 2026-ig még velünk maradnak, de jelenlegi ismereteink szerint ez a maximum, ameddig számolhatunk és eleve számolni kell velük. És ez nem kis dolog.

Kezdjük a dolog morális részével. Régóta mondom, hogy elméleti szinten a rendszerváltoztatás valójában akkor ér majd véget, amikorra az MSZP olyan mértékben eljelentéktelenedik, mint egykori kommunista utódpárt, hogy egyedül már képtelen lesz bejutni a Parlamentbe. Tisztelettel jelentem, ezt a célt sikerült elérni, így – szimbolikusan ugyan -, de 34 évvel a rendszerváltoztatást követően valóban véget ért ez a sztori. Jó, a DK-val együtt még éppen víz fölött vannak – és a DK is gyakorlatilag MSZP -, Párbeszéd meg soha nem is volt, de azért a nagy egészet tekintve most van vége ennek az egésznek.

Az egyetlen kérdés, hogy 2026-ban még mire lehetnek képesek. És persze nem teljesen kizárt, hogy a Demokratikus Koalícióval közösen elérjék az 5 százalékot, de leglelkesebb híveik számára is most, júniusban dőlhetett el véglegesen: ennek tényleg vége. Mindörökkön, örökké, ámen. Jó lett volna sokkal hamarabb, de az az idő is eljött, hogy Gyurcsánynak vége. Fogjuk még látni sok helyütt, de érleljük magunkban: június kilencedikén politikai értelemben megsemmisült. Érték már őket arányos tekintetben nagyobb vereségek, de mégis ez bizonyult a legnagyobbnak.

Hírdetés

Ez pedig gyökeresen új világhoz vezet el a jövőben. Ismeretlen, furcsa, rég nem látott világhoz. Hiszen Feri, ha annak idején főszereplőként nem is, de mégiscsak 2002 óta velünk van. Az bizony 22 év. És 2 éve tán még van is, az már 24. Majdnem emberöltő. Valahol ez iszonyú, személyes tragédia is – na, kit érdekel -, valahol lúzerség, valahol meg csak egyértelmű következmény. Őszintén mondom, örülök ennek. A rendszerváltoztatás utáni időszak egyik, ha nem a legkártékonyabb alakjának lett most hirtelen vége – és vele együtt a nejének is.

Nem lesz itt semmilyen 2026-os miniszterelnök-jelöltség, nem lesz lehetséges váltópárt kialakítása, nem lesz itt semmi. Nem olyan látványosan, de legalább olyan egyértelműen hulltak a mélybe, mint a Momentum. 2026-ban egészen biztosan új éra kezdődik, egy Gyurcsány-mentes baloldallal. És legyenek bármilyen károsak majd azok a balosok is, ez felettébb megnyugtató, rég várt eredmény lesz.

Feri soha többé nincs immár. Soha többé.

Vezető kép: 20231213 — Parlament, plenáris ülés, Gyurcsány Ferenc // fotó: Hatlaczki Balázs

Trpmbitás Kristóf – www.pestisracok.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »