Gyurcsányék trójai falova

Vagyonbevallása szerint csak fizetés nélküli szabadságon van a logisztikai ügyintézőként dolgozó Németh Angéla, a baloldal „független civil” polgármesterjelöltje Budapest XV. kerületében, akit a DK trójai falovaként próbálnak szeptemberben a polgármesteri székbe ültetni.

Miközben a DK „Orbán zsebellenzékének” nevezi a Tusnádfürdőre látogató szocialistákat, Budapest XV. kerületében a helyi szocialistákat a helyi DK már rég zsebre tette – hallottuk helyi forrásainktól. Újpalota, Rákospalota és Pestújhely szeptemberben ugyanis polgármestert választ, s a helyi MSZP már kezesbárányként beállt a DK mögé. Az újra ringbe szálló kormánypárti jelölt, László Tamás korábbi polgármesternek a baloldal DK-s jelöltje, Németh Angéla lesz a kihívója. Persze, a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RÁTE) elnöki tisztségével a háta mögött, szigorúan civilként.

Nacionáléja szerint Németh Angéla önkormányzati képviselő ötödik ciklusát tölti, 2014-óta alpolgármester, a civilnek látszó RÁTE pedig a DK-val, illetve a Liberálisokkal együtt alkotott frakciót a XV. kerületi közgyűlésben. A szocialisták csak most – miután Móricz Esztert sikerült a DK-nak kiiktatnia – állnak be a sorba. Az említett a frakció három tagjával és Hajdu László DK-s polgármesterrel 2014-ben még szövetséget kötött a Fidesz–KDNP-vel a kerület működőképességének megőrzése érdekében, ám a szövetség tavaly felbomlott. A civilben fizetés nélküli szabadságon lévő logisztikai ügyintézőt, Németh Angélát forrásaink úgy emlegetik, mint Gyurcsány Ferenc trójai falovát, amelyet Lamperth Mónika jegyző segítségével próbálnak betolni a polgármesteri székbe.

Hírdetés

A családot pedig csak Németh-klánként említik, tekintve, hogy a jelölt édesapját, Németh Pétert „kommunista őskövületnek” tartják, nyugalmazott rendőrtisztként a kerület 2010 előtti (akkor még MSZP-s) polgármesterének, Hajdu Lászlónak volt a tanácsadója. Hajdu László 2014-ben már a DK színeiben nyert, ám mivel nem tudott többséget maga mellett, kénytelen volt a Fidesz–KDNP-vel egyezségre jutni. Ebben kikötötte, ragaszkodik ahhoz, hogy Németh Angéla alpolgármester legyen.

Gyurcsány egykori belügyminiszterének, Lamperth Mónikának a jegyzővé történő kinevezése borított mindent. Neki és Hajdunak tulajdonítják, hogy a RÁTE „kiszállt” a többséget alkotó Fidesz-frakcióból, korrupciót emlegetve, amiről bebizonyosodott, blöff volt csupán. Azt a célt szolgálta – ahogyan László Tamás, a Fidesz polgármesterjelöltje lapunknak kifejtette –, hogy a DK és az MSZP kifizetőhelyévé tegye Lamperth jegyző és Hajdu polgármester Rákospalotát. Németh „megbízott polgármesterként” egyébként egymillió-nyolcvankétezer forintot keres.

A szocialistákkal kapcsolatos hír, hogy a párt szolidaritási alapot hozott létre, amelybe az országgyűlési képviselők megemelt bérük tíz százalékán felül további kétszázezer forintot fizetnek be havonta.

mho


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »