Gyurcsányék hatalmas pofonba szaladtak bele

Gyurcsányék hatalmas pofonba szaladtak bele

Megszorításokat hozna a baloldal a magyarok szerint

 

Tízből hat magyar, azaz 63 százalék szerint nem nőne az életszínvonal, illetve hatvan százalék szerint az ÁFA sem csökkenne. 

Vagyis minden kérdésben pesszimistán vélekedik a jövőről döntő többség, amennyiben a baloldal jutna a kormányrúdhoz. 

Sokan a megélhetésük, életszínvonaluk várható alakulása alapján döntenek a szavazatukról. Ha a jövő évi választás alapvetően ezen fog múlni, igen nehéz az ellenzék helyzete, ugyanis baloldali kormányváltás esetén minden tekintetben pesszimista a magyarok többsége a gazdaságot érintő kérdésekben. 

Az 58 százaléknyi negatív véleménnyel szemben mindössze a társadalom kevesebb mint egyharmada, 29 százalék gondolja úgy, hogy nem növekednének a rezsiköltségek. 

Emellett a választópolgárok harmada, pontosan 32 százalék nem számítana a munkavállalókat és a vállalkozásokat terhelő adók emelkedésére, ha a baloldali koalíció kormányozna. Kormányváltás esetén az életszínvonal alakulása és az ÁFA mértéke kapcsán csupán 23-26 százaléknyian optimisták, tíz emberből hat – ez 60-63 százalék – viszont nem remél adócsökkentést vagy életszínvonal-javulást.

Hírdetés

 

A Real-PR 93. felméréséből kiderül: minden tekintetben pesszimistábbak a vidékiek, mint a budapestiek. 

Ez leginkább a dolgozókat és a vállalkozásokat terhelő adók vonatkozásában mutatkozik meg: a vidéken élők 55 százaléka, a fővárosiak 43 százaléka számít ebben a témakörben negatív változásra a baloldaltól. Tízből hat (64 százalék) vidéki nem számít javulásra az életszínvonal területén, ráadásul mindössze kicsit több mint ötödük (23 százalék) vélekedik pozitívan a kérdésről. 

A fővárosban 57 százaléknyi pesszimista lakossal szemben mindössze 25 százalék optimista áll az életszínvonal kérdésében. 

A rezsiköltségek és az ÁFA mértékének várható alakulását illetően lakóhelytől alapvetően függetlenek a kedvezőtlen vélemények, még a budapestiek jelentős többsége, azaz 55-57 százalék is fel van készülve, hogy egy kormányváltás esetén megdrágulna az élet.

www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »