Gyurcsányék halálkampánya új szintre ért?

Gyurcsányék halálkampánya új szintre ért?

Azt, hogy Európának kell-e a kínai vakcina, jól mutatja, hogy miután csütörtökön nyilvánosságra került, a magyar kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat, néhány órán belül tizennégy európai ország jelentkezett a kínai gyártónál.

– A Demokratikus Koalíció felszólítja az országos gyógyszerészeti intézetet, hogy ne engedjen a kormány sanda politikai nyomásának a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán! – mondta Varga Zoltán, a DK frakciószóvivője online sajtótájékoztatóján hétfőn. Ezzel a Gyurcsány-párt szándékosan azt sugallja, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) nem szakmai döntéseket hoz.

Hírdetés

Varga jó láthatóan mindezek ellenére nem érezte ellentmondásosnak hangsúlyozni, hogy a DK oltáspárti, sőt – szerintük – valójában a kormány rontja a magyarok bizalmát az oltásban azzal, hogy a kínai vakcinát is be akarja szerezni, és az emberek rendelkezésére bocsájtaná, amennyiben az OGYÉI alkalmasnak találja erre. A frakciószóvivő aláhúzta, a DK szerint felelőtlen, hogy a kormány egy olyan kínai vakcinával akar oltani, amelyet nem ellenőrzött az Európai Gyógyszerügynökség. A magyar kormány persze épp ezért akarja minél előbb megvizsgáltatni a hazai hatóságokkal a kínaiak oltóanyagát, természetesen szó nincs arról, hogy bárki ellenőrizetlen, ismeretlen összetételű oltóanyagot kapjon Magyarországon.

A DK érvelését, amire alapozva a párt a kínai vakcina elleni jajveszékelését is elindította, nagy mértékben gyengíti, amit Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közölt vasárnap: Azt, hogy Európának kell-e a kínai vakcina, jól mutatja, hogy miután csütörtökön nyilvánosságra került, a magyar kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat, néhány órán belül tizennégy európai ország jelentkezett a kínai gyártónál – mondta, hozzátéve: mostanra valószínűleg ismét egész Európa Kínában áll sorban.

Ahogy arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt: A Demokratikus Koalíció szombaton bejelentette, petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem az Európai Gyógyszerügynökség, hanem a magyar gyógyszerhatóság engedélyezett. A Fidesz akkor külön közleményben hívta fel a figyelmet Gyurcsány Ferenc életeket veszélyeztető kampányára. Mint írták, a Gyurcsány vezette baloldal célja, hogy minél hosszabb ideig tartson a járvány, Gyurcsány ugyanis a magyar emberek élete árán akarja megszerezni a hatalmat, ezért buzdít az oltások ellen.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »