Gyurcsányék az utcákon támadnak

Gyurcsányék az utcákon támadnak

MTI nyomán

Új szakaszához érkezett a Demokratikus Koalíció (DK) kampánya, több mint ötszáz óriásplakátot helyeztek ki a kötelező betelepítési kvótáról szóló októberi 2-i népszavazásról az ország több pontján, beleértve a megyeszékhelyeket – közölte az ellenzéki párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-vel.

Gréczy Zsolt azt mondta, ezerhétszázszor települnek ki közterületekre, ahol aláírásokat gyűjtenek, így készülnek az október 1-jén rendezendő kampányzáróra, amelyen élőlánccal körbeveszik a Parlamentet.

Hírdetés

A DK azt követeli a kormánytól, hogy „állítsa le” a kvótareferendumot, és az arra költendő milliárdokat a gyermekéhezés felszámolására fordítsa – hangsúlyozta közhelyes ötletüket a szóvivő, aki inkább zsemlét venne lélegeztetőgép helyett.

Úgy fogalmazott: az Európai Unió pénteki, Pozsonyban tartott informális csúcstalálkozója után „feleslegessé vált” a népszavazás, ott ugyanis döntöttek a határőrizet megerősítéséről és arról, hogy nem vezetnek be kötelező betelepítési kvótákat. A DK szerint a kvótareferendum nem csupán felesleges, de károkat is okoz, mivel gyengíti Magyarország helyzetét az EU-ban.

Gréczy Zsolt úgy vélekedett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök teljesen magára maradt Európában, mivel úgy látja, a visegrádi négyek többi tagjának vezetői is elkezdtek kihátrálni mögüle.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »