Gyurcsány szabadkőműves elszólása a választás éjszakáján

Gyurcsány szabadkőműves elszólása a választás éjszakáján

Talán keveseknek tűnt fel, a tegnap esti nyilatkozatok között Gyurcsány Ferenc választás értékelésében egy aprócska elszólás, ami jelentőségében egy újabb őszöddel is felérhetne, de ugye Ferencünk képén ez már simán elfér.

Szó szerint az alábbi mondat hangzott el:
„a XX. századi nagyoknak Jászinak, Adynak…”

Jászit az emberek nagy része nem tudja hová tenni, Ady Endréről pedig nyilván költészetre gondolnánk. De, ez elég távol áll a valóságtól, és attól, amire Ferencünk utalni akart. A fent említett Jászi Oszkár a Martinovics páholy nagymestere volt, azé a páholyé, ahová Ady Endre is tartozott pár évig. Így ebben a mondatban ez a két név, a méltatással együtt nyilvánvalóan Gyurcsány szabadkőműves tiszteletéről, mi több rajongásáról szó.

Hírdetés

Ez nagy szó? Elsőre talán kevésnek tűnik, de nyilvánosan a rendszerváltás óta ezt még egy politikus sem vállalta fel. Hiába tudjuk baloldali prominensekről egyértelműen a vakoló kötődéseiket, sőt tudjuk, hogy az egyik baloldali parlamenti párt vezetője helyettes nagymesteri tisztséget visel, de, ilyen kijelentést nyilvánosan még egyikük sem tett.

Hangfelvétel

A felvétel forrása az InfoRádió


Forrás:nemzeti.net