Gyurcsány: Nincs Isten, aki, hogyha ezek megindulnak, meg tudja fogni!

Drámai összecsapásoktól tart Gyurcsány Ferenc, ha Európa nem fogadja be a menekültek többségét. A volt miniszterelnök erről Bicskén beszélt, miután párttársaival látogatást tett a helyi menekülttáborban.

Az ellenzéki politikus szerint a nyugati országok által szorgalmazott kvótarendszer, azaz a menekültek arányos elosztása az Európai Unió tagállamai között csak ideiglenes megoldás lehet. Gyurcsány Ferenc dicsérte Orbán Viktort, amiért a miniszterelnök időben felismerte a veszélyt. Ugyanakkor a Demokratikus Koalíció elnöke szerint a kormánynak a nemzeti konzultációra szánt százmilliókat a menekültügyi hatóság megerősítésére és a menekülttáborok bővítésére kellett volna fordítania.

Hírdetés

„Kérem, a levezényelt katonáink, rendőreink látták, hogy egy pár száz fős tömeget nem tudnak visszatartani, ha ki akarnak törni. Hölgyeim és uraim! Ha hermetikusan zárjuk a határt, mint amit a miniszterelnök úr most szeretne, akkor pár napon belül több ezer fő, egy héten belül húszezer fő fog felhalmozódni. Nincs Isten, aki, hogyha ezek megindulnak, meg tudja fogni! Attól meg, hát, mentsen meg minket a sorsunk meg a tisztességünk, hogy bármilyen erőszakot alkalmazzunk. És eddig, hál’ Istennek nem is alkalmazott a rendőrség erőszakot” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »