Gyurcsány mozgósít a pedagógustüntetésre

Gyurcsány mozgósít a pedagógustüntetésre

A DK megkezdte a mozgósítást és rácsatlakozik a pedagógusok március 15-i demonstrációjára.

A Gyurcsány Ferencékhez közel álló blog, a Nyugati Fény már toborozza a tüntetőket az eseményre – vélhetően azért szervezik így az akciót, hogy a tüntetés „civil” jellegét megőrizhessék.

Hírdetés

A Nyugati Fény – illetve az Európa kávézó – blogról nemrég Szigetvári Viktor rántotta le a leplet, hogy azt a DK, illetve Gréczy Zsolt pártszóvivő, Vágó István alelnök és Mandula Viktor, a 24.hu újságírója szerkeszti. Az Együtt elnöe szerint ezt Gyurcsány Ferenc ismerte el neki, és Juhász Péternek, az Együtt alelnökének – ezt a DK azóta sem cáfolta.

A DK-s blog felhívása Orbán Viktor 2002-es mondatait veszi át: „Mindenki hozzon magával még egy embert!” Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetőjének a képe mellett pedig az olvasható: „Minden eddiginél nagyobb tüntetést szerveznek a tanárok március 15-ére. Utcára vonulnak tanárok, diákok, szülők és minden szimpatizáns. Ha számít még neked valamit ez az ország, ott a helyed. Add tovább.” A kormányellenes tüntetés felszólításában továbbá úgy fogalmaznak, hogy „Ez lesz a valódi békemenet!”

A Nyugati Fény több olyan cikket is közölt már, amelyekből az olvasható ki, hogy a tanárok tüntetését kormányellenes megmozdulássá kell alakítani. A Rettegnek Orbánék, hogy a tanárok öntudatra ébresztik a teljes társadalmat című cikkükben például úgy érvelnek: „Március 15-én mutassuk meg együtt, hogy torkig vagyunk a fideszes zsarnoksággal, és nem fogjuk meghunyászkodva végignézni, hogyan lopja el a gyermekeink jövőjét egy gátlástalan bűnszervezet!” A „Nem leszek suliban” nappal kapcsolatban pedig úgy fogalmaztak: „rohad az orbáni rezsim, az emberek egy bátrabban szállnak szembe a zsarnoksággal”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »