Gyurcsány megint egy orbiálisat hazudott, de gyorsan lebukott!

Gyurcsány megint egy orbiálisat hazudott, de gyorsan lebukott!

Álljunk csak meg megy pillanatra! Gyurcsány szerint történelmi zsákutcába vezeti az országot a miniszterelnök azzal, hogy előre bejelentette vétózni fog az Új Generáció és a következő ciklus költségvetése ügyében. Nagyon szép dolgokat beszél a bukott baloldali kormányfő, de ha Orbán Viktor zsákutcába vezeti az országot, akkor Gyurcsány pont ugyanezt csinálta 2005 végén. Nézzünk is vissza egy kicsit történelemben.

Gyurcsány a Magyar Narancsnak 2006 elején a következőt mondta:

Magyar Narancs: Miközben a strukturális és kohéziós alapokból minden ötödik euró azért Lengyelországé lesz. Mindenesetre ön a Blair-látogatás után azt nyilatkozta, hogy Magyarország kész egyedül is vétózni. Milyen reakciókat kapott erre? Volt, aki ezt komolyan vette?

GYF: Komolyan vették. Természetesen mindenki kétszer meggondolja, hogy egymaga vétózzon-e. De minden ország, amelyik rendkívül elégedetlen, egy ilyen kijelentéssel azt adja a többiek tudtára, hogy partnereket keres hozzá. Elmegyek a falig, addig, amíg el lehet menni. Magyarország igenis komolyan gondolta azt, hogy ha talál partnereket, kész megtenni ezt. A lengyelek ebben a tekintetben nagyon ígéretesek voltak. Egy lengyel-magyar közös vétó egyáltalán nem volt már kizárható.

MN: Az ellenzékkel volt valamiféle konzultáció erről a stratégiáról?

Hírdetés

GYF: Két parlamenti aktus történt. A plenáris ülésen elmondtam, hogy mit gondolunk, az európai integrációs nagybizottsági ülésen pedig szerda este, az indulás előtti napon megtartottuk a szokásos egyeztetést. Ekkor az derült ki, hogy a négy párt közül három lényegében támogatja a kormány álláspontját, a negyedik – szerintem kitalálják, hogy melyik – meg arra szólít fel, hogy mindenképpen vétózzak, ha nem sikerül több pénzt kicsikarni és jobb feltételeket elérni, mint amit a luxemburgi javaslat tartalmazott. Ez körülbelül annyit jelentett, hogy ha aznap két Nap kel fel Brüsszelben, akkor ne vétózzak. Ezt lehetetlen volt komolyan venni. A bizottságban azt feleltem, hogy az urak félreértik, ha azt hiszik, ilyen egyszerű belpolitikai csapdába bele fogok lépni.

Gyurcsány tehát 2005 decemberében szintén élt volna a vétó lehetőségével, de az interjú alapján ezt csak azért nem tette meg, mert a Fidesz javasolta. Tehát ha a baloldal vétózik az jó, ha pedig a Fidesz, akkor pedig rossz? Feri ismét lebuktál, hogy össze vissza hazudozol! Vajon meddig csinálod ezt még?

Forrás: Kovács András Facebook

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »