Gyurcsány magára hagyná a határon a magyar rendőröket

MTI nyomán

Gyurcsány Ferenc szerint nem egyszerűen tisztességtelen, de emberiesség elleni bűntett a honvédséget bevetni a bevándorlók ellen – a Demokratikus Koalíció elnöke ezt a párt hétfői, a budapesti Kossuth téren tartott demonstrációján mondta, miután a parlament elfogadta az erről szóló jogszabályt. Az nem nem zavarja, hogy a katonák nélkül a rendőrök nem tudják megoldani a határ védelmét, de azt már megszokhattuk, hogy a magyar emberek neki nem jelentenek túl sokat. 

Hírdetés

Gyurcsány most cserben hagyná a magyar rendőröket 
 
Miközben a politikus beszélt, aktivistáik elkezdtek egy élőláncot vonni a parlament köré, amelyet a volt kormányfő „a tisztesség, a humanizmus, az európaiság kordonjának” nevezett.

Megy a kézfogósdi

Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy a tüntetéssel azt akarják megmutatni, létezik egy Magyarország, amelyik érti, hogy „először vagyunk emberek” és csak utána vagyunk magyarok, keresztények vagy bármi mások. Azt, hogy Gyurcsány milyen ember, már megtapasztalhattuk 2006-ban, amikor békés járókelőket, turistákat vertek meg és lőttek gumilövedékkel. De a magyarok verésen náluk ezek szerint rendben van. 
 
Gyurcsány Ferenc hazugságnak nevezte, hogy a más országokból érkező, más kultúrát, vallást képviselő, más nyelven beszélő emberek kihívást jelentenek az európai és a magyar kultúrának. Szavai szerint a kormány egy erős Magyarországról beszél, de nem beszélni kell a történelmi magyar nagyságról, ugyanis Magyarország nagyságát a cselekedetei, nem pedig a szövegei bizonyítják. A cselekedetei viszont egy önmagától is elbizonytalanodott ország képét mutatják – fogalmazott.
 
Hangsúlyozta, örül annak, hogy a DK aktivistái nem ültek fel a kormány „hazugságpropagandájának”, a párt képviselői pedig, mint mondta, a szocialistákkal ellentétben, „merünk nemmel szavazni és nem sunnyogunk”.

„Hazaáruló DK”

Az esemény alatt a Gyurcsány Ferenc mögött felsorakozott emberek között megjelent három férfi, akik többek között azt kiáltották, hogy „hazaáruló DK”. Kisebb szóváltás alakult ki, de a három férfi még a beszéd alatt arrébb sétált.
 
A sajtótájékoztató végére az egybegyűlt szimpatizánsok alkotta élőlánc – a bejáratok kivételével – körbevette a Parlament épületét. A szervezők közlése szerint a résztvevők később mécseseket gyújtanak majd. A sajtótájékoztató után megjelent körülbelül egy tucat, főleg fiatal ellentüntető is, aki a „Gyurcsány, takarodj!” rigmust kiabálta, a DK-sok erre „Nácik, haza!” kiáltással válaszoltak. Az ellentüntetők elhagyták a helyszínt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »