Gyurcsány legjobb tanítványa: így halmozta a botrányokat az elmúlt években Vágó István

Gyurcsány legjobb tanítványa: így halmozta a botrányokat az elmúlt években Vágó István

A szélsőséges baloldali politikus az elmúlt években többször is hitet tett a Gyurcsány házaspár mellett

A szélsőséges baloldali politikus az elmúlt években többször is hitet tett a Gyurcsány házaspár mellett

 miközben egyre mélyebbre süllyedt botrányaival. Közösségi oldalán hemzsegtek az oltásellenes álhírek, de az antiszemitizmus sem áll távol tőle. A bukott tévés közéleti ámokfutásában a náci birodalomhoz hasonlította a Trianon előtti Magyarországot, majd a magyar válogatott mellett kiálló szurkolókat is folyamatosan gyalázta.

 

Habár a DK elnökségében befejezte munkáját Vágó István, a Gyurcsány-párt tagjaként a XII. kerületben folytatja a munkát, és rendszeres szereplője marad a DK propagandaműsorainak is. 

Korábban Vágó a 2014-es önkormányzati választáson szenvedett súlyos vereséget, amikor a DK jelöltjeként indult önkormányzati képviselőjelöltként a XII. kerületben. 2015 januárjában belépett a DK-ba és a párt média-munkacsoportjának vezetője lett. A párt országos elnökségi tagjaként a DK XII. kerületi önkormányzati képviselője lett 2016 szeptemberében. 2019-ben megtartotta a mandátumát – írja az Origo.hu.

A lap összegyűjtötte, milyen mélyre süllyedt az utóbbi években a 73 éves, szélsőséges baloldali politikus.

Vágó közösségi médiás botrányai között a lap szerint kiemelkedett, amikor 2019 februárjában azt írta, hogy „A Jobbik elindult egy polgáribb irányba”. Mindezt akkor tette, amikor több zsidó szervezet kikelt magából a Jobbikkal összefüggésbe hozható náci felvételek miatt. 2018-ban akkor szakadt el a cérna a bukott politikusnál, amikor tudomására jutott, hogy Köves Slomó, az EMIH hitközségi vezetője a KDNP-s Hollik Istvánt támogatja az áprilisi választáson, akkor Vágó István az egyik legbotrányosabb hozzászólást tette.

Nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok.

Hírdetés

– fogalmazott a Gyurcsány-párti politikus. Később az ATV-nek kezdett magyarázkodni a bukott tévés, amely szerint bejegyzése a legkevésbé sem tekinthető antiszemitának. Indoklása szerint azért, mert ateista.

A magyar miniszterelnököt az alábbi sorokkal próbálta támadni 2020-ban:

„Azt már tudjuk, hogyan reagáltak a románok arra, hogy Orbán egy Nagy-Magyarországot ábrázoló térképpel üzent a fiataloknak. Azt nem tudjuk, hogyan reagálnának a lengyelek, ha Merkel a Harmadik Birodalom térképével tenné ugyanezt. Valószínűleg soha nem is fogjuk megtudni” – írta Facebook-oldalára a bukott tévés, védve a román Trianon-törvényt.

Vágó István szerint az évszázadok alatt létrejött Trianon előtti Magyarország egy lapon említhető azzal a hitleri Németországgal, amely lerohanta Lengyelországot, haláltáborokat hozott létre lengyel területen is és felelős a holokausztért.

A lap felidézte, amikor Vágó István 2021-ben a Budapesten tartott Európa-bajnokság egyik meccse miatt háborodott fel. Több bejegyzésben is gúnyolódni próbált a magyar tömegen. A bukott tévésnek az nem tetszett, hogy a mérkőzések előtt több mint tízezren vonultak a Puskás Arénához. Írásai alatt vállalhatatlan módon támadták a felvonuló magyarokat.

A Covid-járvány idején folyamatosan gyártotta az álhíreket a Gyurcsány-párti politikus. Közösségi oldalán folyamatosan hergelő bejegyzéseket osztott meg a kormányzati lépések és a keleti vakcinák ellen. A cikk szerint a baloldali oltásellenes kampány egyik vezéralakja mindenképpen Vágó István volt.

Az Origó hozzátette, hogy Vágó óránként tett ki valamilyen álhírt a közösségi oldalára, ahol egy valóságos álhírgyárat működtetett. A bukott tévés 2021 áprilisában ismerte be, hogy szándékosan támadták a keleti vakcinákat.

A gyurcsányista politikus még azon is viccelődött, hogy mivel a koronavírus elsősorban az idősekre veszélyes, a kormány biztosan jól jár azzal, hogy kevesebb nyugdíjas lesz – írják.

Vágó István az utóbbi években sem fogta vissza magát. Tavaly februárban Nagy Ferót fenyegette meg.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Vágó István (Forrás: Facebook) 

www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »