Gyurcsány-Jakab-csörte

Gyurcsány-Jakab-csörte

Léket üthet az ellenzéki hajón a Niedermüller-ügy.
„Valószínűleg nincs olyan olvasónk, aki ne hallott volna Niedermüller Péter egészen döbbenetes gondolatmenetéről. A mondatokról, amelyeket a Demokratikus Koalíción, a gyurcsányista párt holdudvarába tartozó értelmiségen és a párt által fenntartott Nyugati Fény nevű propagandaportálon kívül már mindenki elítélt, illetve elhatárolódott.

Nem véletlenül.

Az ATV-ben elhangzottak ugyanis még a nyugat-európai nyilvánosságban is szélsőségesnek számítanak. Ilyen kijelentésekkel csak a balszélnek, a terrorszervezetnek tekinthető Antifának vagy a saría törvények szerint élő muzulmán radikálisoknak szokás udvarolni.

Nem véletlenül.

Az ATV-ben elhangzottak ugyanis még a nyugat-európai nyilvánosságban is szélsőségesnek számítanak. Ilyen kijelentésekkel csak a balszélnek, a terrorszervezetnek tekinthető Antifának vagy a saría törvények szerint élő muzulmán radikálisoknak szokás udvarolni.

Csak a szélsőbaloldaliak, az ultraliberálisok és a politikai iszlám követői rezonálnak a fehér keresztényekre vonatkozó dehonesztáló jelzők használatára. Egyedül az ő közvetlen környezetükben hullanak termékeny talajra a Niedermülleréhez hasonló politikai üzenetek. Ezért is érthetetlen, hogy a Demokratikus Koalíció politikusa milyen megfontolásból mondta, amit mondott.

Nem tudni, milyen választói csoportból szeretett volna szimpátiát kiváltani, amikor arról beszélt, hogy szerinte a fehér, hetero keresztények rémisztő képződmények, hiszen Magyarországon a választásra jogosult szavazók túlnyomó többségére jellemző, hogy heteroszexuális fehér ember. Olyan heteroszexuális fehér ember, aki tiszteli a keresztény hagyományokat, és ha nem is számít rendszeres templomba járónak, de egészen biztosan megünnepli a karácsonyt és a húsvétot.

Hírdetés

Niedermüller annyira mellélőtt a sokat idézett nyilatkozatával, hogy még az ellenzéki összefogásban érdekelt szövetségesei is minimum elhibázott, helytelen, rosszul artikulált és káros dolognak tartják az A nap hírében megfogalmazott rasszista, keresztényellenes kijelentéseit. Még a legvisszafogottabb kommentárok is arról szólnak a balliberális oldalon, hogy egy politikus esetében az a legkevesebb, hogy soha nem fogalmazhat ilyen félreérthetően.

Aki azért ment politikusnak, hogy ne omoljon össze semmilyen éles helyzetben, és még akkor is képes legyen megválogatni a szavait, ha rossz napja van vagy ha nyomasztja az élő adás súlya.

Niedermüller Péter hatalmas kárt okozott az ellenzéknek. Akkorát, hogy több ellenzéki politikus és a Jobbik is elhatárolódott tőle és a vállalhatatlan mondataitól. Ami azért különleges dolog, mert eddig a kormányváltásban érdekelt pártok igyekeztek fenntartani azt az állapotot, hogy nyilvánosan nem fogalmaznak meg bírálatokat egymással szemben.

A füstös szobákban megfogalmazott és minden ellenzéki párt vezetője által aláírt megnemtámadási szerződés semmissé vált, mert Niedermüller elvetette a sulykot. Nem kicsit. Nagyon. Pedig nem volt olyan régen, mikor a Jobbik turulmintás tetoválást viselő szimpatizánsai együtt tapsoltak Gyurcsányékkal a Kossuth téren Hernádi Juditnak. De az Orbán, takarodj!, a vég nélküli oktatásegészségügyezés, a korrupció bizonyítékok nélküli állandó emlegetése a jelek szerint már nem elég a szélsőjobbtól a szélsőbalig tartó ellenzéki tábor összetartásához.

Repedezik az összellenzéki koalíció.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

www.mandiner.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »