Gyurcsány hatalomvágyó, görcsös erőlködésén egyre többen vigyorognak

Gyurcsány hatalomvágyó, görcsös erőlködésén egyre többen vigyorognak

Hát ez az, amiből nem kérnek a magyarok.

A jelek szerint Gyurcsánynak körmére ég a szar. A politikájával szemben mind erősebben terjedő érdektelenség. Napról napra jobban érezheti, hogy a kutyaugatás tényleg nem hallik az égig. A magyarok egyszerűen tesznek rá, mit mond Gyurcsány, mit mond az ellenzék legerősebb kis pártja, a 7 százalékos DK.

Ez valószínűleg azért van, mert egyszerűen nem tudnak érdemi észrevételt tenni arra, hogyan mehetnének jobban az ország ügyei. Hogy élhetnének jobban a magyarok. Gondolom, amikor legutóbb az IMF közölte, hogy előrejelzésük szerint Magyarországra idén a térség egyik legnagyobb, 5 százalék körüli gazdasági növekedését várja, jövőre pedig – ahogy Orbán Viktor ezt korábban már jelezte – egy számjegyűre csökkenhet az infláció, Ferencünk elsápadhatott. Gondolta, hiába szapulják a kormány, hiába mantráznak az élelmiszerek áfájának radikális csökkentéséről, meg az euró mielőbbi bevezetésének szükségességéről, sejti, hogy az emberek már nem veszik be ezeket a sehová sem vezető makutyi dumákat. Tudják ugyanis, hogy az áfacsökkentés egyáltalán nem viszi le az árakat, mert az így felszabadítható összegek a kereskedők zsebébe vándorolnak. Euró? Nem véletlenül nem vezette be Nagy Britannián kívül Svédország, Csehország, Lengyelország és több más uniós állam se.

Szóval ezeket a hagymázas ötletek lehet felcsavart hangerővel belemondani az emberek képébe, akik már eddig se hitték el őket. Az IMF előrejelzése pedig éppen azt erősíti meg, hogy a kormány gazdaságpolitikája jó úton jár.

Mit tehet ebben a vert helyzetben a haza kommunista bölcse, Gyurcsány Ferenc, amikor látja, hogy körmére ég a szar? Azt, amit eddig. Hazudik.

Nyilván azt állítva azt állítva, hogy Orbánék hazudnak. Ahogy a komcsik szokták: azzal vádolnak, amit ők követnek el. Mai Facebook-bejegyzésében ezt szó szerint le is írta, kijelentve a kormányról: „Természetesen hazudnak.” S a magyarokat úgy állítja be, mint egybites tudatlanokat, akik birkaként követik az elvárt irányokat. „Soha nem járnának ennyien templomba. Soha nem járnának ennyien focimeccsre. Soha nem tapsolnának ennyien az oroszoknak.” – durváskodik Gyurcsány a választókkal.

Azt mondja, most azért vették föl ezeket a szokásokat, mert kvázi ez az elvárás.

Hírdetés

És le is kommunistázza őket, mondván: „Ne bántsátok a tribünök új népét! Ők se integetnek rosszabbul, mint a korábbiak.” A pártállam idején ugye kivonultatták május 1-én a népet felvonulni, hogy integessenek a tribünön a népre letekintő Kádáréknak. Mellesleg Kádár közeli elvtársa volt ugye Apró Antal is, Dobrev nagyapja, az ’56-os halálosztó. Hiába próbálja Gyurcsány az orbáni világot a pártállamival egyenlővé tenni, dúdolva magában Bródy János elvtársának gúnydalát, amelynek címe Ezek ugyanazok, ezt nem veszi be tőle a kutya se.

Az emberek nem azért mennek templomba, mert elvárják tőlük, mert meg akarnak felelni valakinek, hanem mert ez a természetes lelki igényük. Amit az átkosban a komcsik tiltottak. Nem azért mennek focimeccsre, mert így akarnak érvényesülni, hanem mert élvezi az egyre jobb focit, amit anno éppen Gyurcsányék lerohasztottak. Az oroszoknak pedig nem tapsolnak, hanem megértik, hogy a kőolajuk, a gázuk nélkül nincs élet Magyarországon. Pont.

A kiteljesedő szabadság láthatóan nagyon nincs ínyére Gyurcsánynak. Érzi, hogy körmére ég… Ezért próbálja fontosnak láttatni magát, s írja: „Nem jó így, és nem is marad így.” És miért nem? Azért – van képe éppen neki leírni a következőket – „Mert van olyan, hogy ízlés, becsület, tartás, minőség.”

Hát ez az, amiből nem kérnek a magyarok. A Gyurcsány-féle erkölcsből, becsületből, minőségből. Fábry ebből olyan paródiát tudna kanyarítani, hogy a hasunkat fognánk a nevetéstől. Bár Gyurcsány hatalomvágyó, görcsös erőlködésén Fábry nélkül is egyre többen vigyorognak. Azt üzenik neki:

– Fletókám, ne reménykedj! A mi életünkben ez bizony így marad. És a tiedben is.

Horváth K. József

www.888.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »