Gyurcsány Ferenc nekiment Márki-Zay Péteréknek

Gyurcsány Ferenc nekiment Márki-Zay Péteréknek

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint így nem lehet kormányt váltani.

„Dolga van minden DK-s támogatónak, dolga van sok ellenzékinek. Tíz év óta hallhatjuk a Fidesztől és köreitől, hogy alávalók vagyunk, hogy velünk a haza tönkremegy, hogy egyáltalán: Gyurcsány. Megszoktuk. Küzdünk ellene. Ez ahogy mondják: benne van a pakliban. De most az történik, hogy az ellenzék egy része Márki-Zay Péter vezetésével is úgy akar kormányt váltani, hogy annyit mond: Gyurcsány. Esetleg hozzáteszi, hogy Dobrev. Nincs ez rendben” – írta közösségi oldalán a Demokratikus Koalíció elnöke.

Hírdetés

„Nem az a baj önmagában, hogy így nem lehet kormányt váltani, hanem az, hogy így magunkra vesszük ellenfeleink gyalázatának egy darabját” – tette hozzá, folytatva az üzengetést, ami napok óta zajlik Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely, valamint Dobrev Klára és a DK között.

A DK kommunikációjában szombaton megjelent már az új vonal, amikor Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese Dobrev Klára szombati kampányrendezvényén egyebek mellett arról beszélt miniszterelnök-jelöltjük felszólalása előtt, hogy progresszív baloldali vezetőt akarnak, nem neokonzervatívot. „Másik Magyarországot akarunk, nem Fidesz-light-ot” – tette hozzá, egyéb utalások mellett. Ez az üzenet megjelent hétfőn a DK kommunikációjában is, amikor a Facebookon azt írták: „az elmúlt 10 év bőven elég volt az Orbán vezette keresztény-konzervatív kurzusból, ennek pedig csak egy progresszív baloldali miniszterelnök-jelölttel tudunk véget vetni.”

Vasárnap Márki-Zay Péter is kampányrendezvényt tartott, Karácsony Gergellyel, és egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte a választás Fidesz-oldaláról történő manipulációjára lehet számítani, mert a Fidesz esélyei jobbak lesznek a jövő évi választásokon, ha Dobrev Klára indul Orbán Viktor ellen.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »