Gyurcsány Ferenc már apokalipszist vizionál

Gyurcsány Ferenc már apokalipszist vizionál

– Ebből nagy baj lesz. A kormányfő szociális, gazdasági válságnak engedett ma utat. Az Isten legyen hozzánk kegyes! – reagált Orbán Viktor újabb munkahelyvédelmi bejelentéseire Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke a közösségi oldalán azt írta, hogy az újabb csomag „nem kezeli a munka nélkül maradt növekvő tömegek gondját, az elbocsátással fenyegetett százezrek reménytelenségét, a gyerekekkel otthon maradt szülők nyavalyáit, a kisvállalkozók félelmeit. A nyugdíjasok idén, amikor a leginkább kellene a segítség, egy fityinget sem kapnak.”

Jakab Péter a videóüzenetében azt hangoztatta: a miniszterelnöknek azzal kellett volna kezdenie mondandóját, hogy lemond a korlátlan idejű felhatalmazásról. A Jobbik elnöke szerint a kormányfő mindeddig a saját hatalmát stabilizálta a gazdaság helyett, ezért minden egyes munkahely elvesztéséért őt terheli a felelősség.

Az MSZP elnöke megköszönte az egészségügyi dolgozóknak járó ötszázezer forintos juttatást, szerinte ugyanakkor a szociális ágazatban, a kiskereskedelemben és a postai szolgáltatásban dolgozóknak is jár a védőfelszerelés és a megfelelő anyagi elismerés. – Több pénzt az embereknek, de semmit a haveroknak, semmit a rokonoknak – mondta Tóth Bertalan.

Keresztes László Lóránt is fontos lépésnek nevezte az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri juttatást, ugyanakkor ötvenszázalékos fizetésemelést szorgalmazott nekik. Az LMP elnöke a járvány elleni védekezés érdekében javasolta nemzeti szolidaritási adó bevezetését az 500 millió, illetve egymilliárd forintot meghaladó vagyonok esetében.

Hírdetés

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa szerint Orbán Viktor „diktátorosat játszik”, hogy elterelje a figyelmet arról, mennyire kevés és gyenge az általa meghirdetett mentőcsomag.

Halász János a Fidesz-frakció nevében üdvözölte az egészségügyi dolgozók bruttó 500 ezer forintos pluszjuttatását, hangsúlyozva, hogy köszönet illeti őket az áldozatos munkájukért. A kormánypárti politikus szintén üdvözölte az ingyenes közterületi parkolás országos bevezetését, megjegyezve, hogy erre hiába kérték Karácsony Gergely főpolgármestert, ő erről hallani sem akart, ehelyett ritkította a BKK járatait, veszélyeztetve a tömegközlekedést használókat.

Bákonyi Ádám-Kincses Krisztina – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »